Слуги народу мають відреагувати на поїздку Холодова до Відня

Політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що партія “Слуга народу” має дати жорстку політичну оцінку діям народного депутата Андрія Холодова, який у час воєнного стану в Україні виїхав до Відня.

“Вважаю, що керівництво “Слуги народу” зобов’язане вимагати від Холодова: 1. публічних пояснень його дій, 2. надання українському народу інформації про обставини виїзду за кордон, 3. поінформувати про кількість пропущених днів на робочому місці у парламенті”, – написав Голобуцький у Facebook.

Холодова, який був помічений у Відні із сім’єю, зафіксували журналісти “Української правди”. Як стало відомо, він пропустив пленарні засідання у Раді.

Голобуцький зазначає, що з часу виходу сюжету пройшов тиждень, а реакції на дії народного депутата ні від Державного бюро розслідувань, ні від партії “Слуга народу”, по списку якої Холодов пройшов до парламенту, все нема.

“Коли у серпні журналісти виявили елітних біженців (Столара, Абрамовича, Суркіса) на Лазурному узбережжі, то була хоча б якась реакція. ДБР тоді розпочало перевірку обставин перетину кордону всіх “героїв”, а в Раді був депутатський запит на адресу спікера “про порушення дисципліни та норм депутатської етики” і про дострокове припинення повноважень народних депутатів. А тут мовчок”, – нагадав політичний експерт.

У разі якщо Холодов не надасть публічних пояснень своїх дій, партія “Слуга народу” має надати жорстку політичну оцінку діям депутата, припинити його депутатські повноваження і вибачитися за нього перед українським народом, вважає Голобуцький.

“Час лукавства минув”, – додав він.

Варто зазначити, що у березні 2020 року – в ті дні, коли президент Володимир Зеленський закликав українців повертатися додому у зв’язку з закриттям кордонів через епідемію Covid – нардеп Холодов полетів на Кіпр і перебував там весь час. Тоді він пропустив кілька позачергових засідань парламенту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *