Мобілізація в Криму – чому до армії РФ в основному забирають татар

Російські окупанти займаються насильницькою мобілізацією жителів анексованого Криму: особливо це стосується представників одного з корінних народів півострова – кримських татар.

Про це військовий оглядач Роман Бочкала розповів у ефірі Апостроф TV.

За його словами, окупанти фактично проводять етнічні чистки з метою розправитися з кримськими татарами, які не підтримують режим Путіна та виступають на боці України.

Буквально на днях мені стало відомо, що мобілізували чоловіка, у якого троє неповнолітніх дітей. Разом з тим, він був робітником, який мав бронь згідно своєї посади, та не мав жодного військового досвіду, але його мобілізували. Це говорить про те, що ніяка це не часткова мобілізація, беруть усіх, кого можна взяти. Разом з тим, якщо ми говоримо саме про кримський аспект в розрізі етнічного складу кримчан, зокрема, кримських татар, то дійсно, я знаю сам і можу впевнено це казати, є певне фокусування саме на кримських татарах. Це фактично етнічні чистки, це намагання поквитатися з кримськими татарами, які не підтримували анексію і зараз є фокусом цього протесту. Тому, я впевнений, що зараз оці всі “Аксьонови” будуть використовувати мобілізацію як можливість відправити якомога більше кримських татар на фронт і саме на складні ділянки. І звичайно вони будуть намагатися зіштовхнути лобами українців з одного боку, з українцями з іншого. Це тільки підкреслює ті жахіття, ті військові злочини, порушення всіх міжнародних конвенцій, які зараз робить путінський режим”, – зазначив Бочкала.

Раніше “Апостроф” писав, що мобілізований у рамках часткової мобілізації російський солдат розповів, що їх відправляють воювати без будь-якої практичної і навіть теоретичної підготовки.

Читайте також: ЗСУ дуже розумні: генерал США назвав крайній термін звільнення Криму.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *