“Референдуми” РФ не можуть бути вільними – G7

 Референдуми  РФ не можуть бути вільними - G7

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок

Міністри закордонних справ “сімки” засудили рішення Росії про “референдуми”, мобілізацію, а також ядерні погрози.

Країни Великої сімки не визнають псевдореферендуми Росії на окупованих територіях України, у відповідь буде запроваджено нові санкції. Про це у четвер, 22 вересня, заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок після зустрічі міністрів G7 у Нью-Йорку.

 
“Міністри закордонних справ G7 і верховний представник (ЄС) рішуче засудили заяву Росії про проведення фіктивних референдумів на суверенній українській території, яка тимчасово перебуває під контролем Росії. Будь-які референдуми, що проводяться в умовах російської військової присутності, залякування та насильницької депортації не можуть бути вільними чи справедливими”, – йдеться у заяві.
 
У G7 акцентують, що будь-яка анексія української території буде грубим порушенням суверенітету України та Статуту ООН. Міністри закликали всі держави засуджувати будь-які референдуми та не визнавати їхні результати.
 
“G7 також продовжить подальші цілеспрямовані санкції і віддана стійкому економічному та політичному тиску на Росію”, – запевнила Бербок.
 
Також у Великій сімці висловили жаль з приводу умисних ескалаційних кроків Росії, таких як часткова мобілізація резервістів та безвідповідальна ядерна риторика.
 
“Росія має негайно припинити свою агресію, вивести свої війська та військову техніку з України та поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів”, – зазначила Бербок.
 
Нагадаємо, про порушення Росією статуту ООН під час вторгнення в Україну напередодні заявив президент США Джо Байден.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *