Абрамович був посередником під час обміну захисників Маріуполя – що кажуть в офісі Зеленського

Російський олігарх Роман Абрамович брав участь у переговорному процесі щодо обміну полоненими між Україною та Росією.

Цю інформацію в ефірі “24 канали” підтвердив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, російський олігарх певним чином дозволяв вести об’єктивну розмову між двома сторонами, за підсумками якої до України повернулися захисники “Азовсталі”.

“Безумовно, пан Абрамович брав участь як модератор процесу. Тобто він те саме робив, що на перших турах переговорного політичного процесу”, – продовжив Подоляк.

Радник голови ОП наголосив, що переговорний процес між Україною та Росією триває, і в цьому контексті неправильно називати роль конкретного посередника, зокрема Романа Абрамовича.

Читайте також: Спочатку у списку було 15 імен: з’явилися подробиці обміну полонених “азовців”

Подоляк у спілкуванні з журналістами не виключив, що якби за кілька тижнів до проведення обміну було озвучено про участь олігарха у діалозі, у РФ могли розпочатись протестні дії з метою заблокувати повернення захисників “Азовсталі”.

“Ви ж бачите, що на момент обміну взагалі нам вдалося зробити так, що про цей переговорний процес не було жодного слова. Тому це можна було довести до фіналу”, – резюмував Подоляк, коментуючи участь Романа Абрамовича в переговорах щодо обміну полоненими.

Раніше ми розповідали, що на підписанні угоди про вивезення зерна з України помітили олігарха з оточення Путіна Романа Абрамовича.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *