Звільнення Криму – яка ситуація, як можна звільнити

Президент України Володимир Зеленський заявив про можливість повернення окупованого Криму дипломатичним шляхом. Він зазначив, що такий варіант підтримала б більшість українців. Але є й інший варіант, який озвучив західний експерт Браян Кларк. На його думку, на півострові можна реалізувати сценарій острова Зміїний, вибивши російських агресорів з Криму.

Про шляхи звільнення Криму в ефірі Апостроф TV розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він наголосив: слова Зеленського про дипломатичний шлях повернення півострова в Україну означають ймовірну можливість. Українська влада має тут працювати над усіма можливими формами, які доведеться задіяти для того, щоб звільнити Крим – насамперед йдеться про військові дії, але дипломатичний шлях також не виключається.

Це означає, що завдяки багатьом факторам, зокрема тим, які будуть визначати ситуацію всередині самої Росії, може статися так, що звільнення Криму буде предметом переговорів на завершальному етапі українсько-російської війни. Ще раз повторюю: тут можна вибудовувати дуже багато варіантів. Але як це буде, залежатиме від багатьох факторів, головний із яких – це перемоги Збройних сил України”, – заявив Чубаров.

Говорячи про сценарій острова Зміїний, глава Меджлісу зазначив: для цього потрібно знищити міст через Керченську протоку.

Саме ця комунікація, цей міст зараз є єдиним, але головним ланцюгом чи механізмом, завдяки якому до Криму переміщується військова техніка і військовослужбовці. Отже, якщо підривати міст, то з точки зору воєнних можливостей Крим перетворюється на острів. Тут з материкової частини України підпирають Збройні сили України, а там протока і все. Крим стає дуже вразливим, і може бути саме той варіант, про який казав американський експерт”, – вважає Чубаров.

Детальніше читайте в матеріалі “Апострофа”: Крим для росіян перетвориться на острів – Рефат Чубаров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *