У НАТО оцінили нестандартність дій ЗСУ

У НАТО оцінили нестандартність дій ЗСУ

Фото: Reuters
НАТО продовжить підтримувати Україну, поки це буде необхідно, заявив Роб Бауер

За словами Роба Бауера, військова підтримка Києва має залишатися непохитною – незважаючи на наближення зими.

Військова допомога Заходу та дії українських військових відіграли вирішальну роль в успіху недавніх контратак Києва. Таку думку висловив голова Військового комітету (ВК) НАТО адмірал Роб Бауер на конференції ВК у столиці Естонії.

“Боєприпаси, обладнання та навчання, які надають союзники та інші країни, реально змінюють ситуацію на полі бою”, – наголосив Бауер.

За словами адмірала, у ході дводенної конференції обговорювалося, як “може бути збережено та розширено” допомогу Києву з боку партнерів із альянсу.

“НАТО продовжить підтримувати Україну, поки це буде необхідно. Наближається зима, проте підтримка має залишатися непохитною”, – впевнений Роб Бауер.

“Нестандартні рішення українських військових”

“Своїми успіхами у зоні конфлікту… Україна фундаментально змінила сучасну військову справу”, – додав адмірал, вказавши на тісне співробітництво військових та цивільних сил. Голова Комітету зазначив, що ЗС України дуже творчо підійшли до використання тих систем озброєння, які їм було надано. “Вони (українські військові. – Ред.) використовували їх нестандартним чином”, – визнав він.

Прем’єр-міністр Естонії: Ми маємо зосередитися на збільшенні обсягів постачання зброї

У свою чергу прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас висловила впевненість, що обсяги озброєнь, що поставляються Києву, не слід знижувати.

“Контрнаступ, що триває, доводить, що військова допомога наближає Україну до перемоги і миру. Ми повинні зосередитися на збільшенні обсягів допомоги та поставок зброї, щоб якнайшвидше впоратися з російською агресією”, – наголосила Каллас.

Конференція Військового комітету НАТО

Військовий комітет збирається двічі на рік на наради глав оборонних відомств у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, щорічно конференція проводиться в одній із країн альянсу. Одним із основних завдань формату цього року є імплементація рішень, погоджених на саміті Північноатлантичного альянсу в Мадриді.

Глави міністерств оборони Фінляндії та Швеції Антті Кайкконен і Петер Хультквіст цього року вперше взяли участь у конференції як запрошені гості.

Рекомендації для Північноатлантичної ради

Форум представляє військові рекомендації Північноатлантичної ради, що базуються на консенсусі, щодо реагування на глобальні виклики безпеки.

На зустрічі в Естонії також розглядалися питання щодо навчання інструкторами НАТО збройних сил в Іраку (NATO Mission Iraq, NMI) та роботи Міжнародних сил під керівництвом альянсу (KFOR), які відповідають за безпеку на території Косова.

Роботу військового комітету забезпечують постійні військові представники країн у штаб-квартирі НАТО. До його складу входять начальники штабів 30 країн – членів альянсу.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *