Переговори України та Росії – Подоляк назвав умови

До повної деокупації всіх своїх територій Україна не вестиме жодних переговорів з Росією. Йдеться про межі нашої держави станом на 1991 рік.

Про це заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, пише “24 канал”.

За його словами, Росія має можливість закінчити війну будь-якої миті, звільнивши всі території України та відвівши війська на міжнародно визнані кордони України 1991 року.

“Ми все ж таки сусіди і повинні якось існувати з тим, що між нами буде велика “залізна стіна”. Зокрема, потрапити до нас ви зможете, лише отримавши візу. Ось це цілком зрозумілий переговорний процес“, – наголосив Подоляк.

Радник голови ОП уточнив, що Росія ще не готова до переговорного процесу, ймовірно їй для цього потрібно зазнати ще ряду тактичних поразок від ЗСУ, як на Харківській області. Він назвав алгоритм закінчення війни:

  • надання Україні необхідної зброї у потрібних кількостях,
  • ефективне звільнення територій,
  • суттєві втрати для росіян у військовій техніці та живій силі,
  • вихід переговорний процес.

Все інше буде обманом. Ми цей алгоритм виконуватимемо. Не треба звертати уваги на елементи великої пропагандистської гри, які продовжує застосовувати Росія“, – зазначив Подоляк.

Як повідомляв “Апостроф”, на тлі масштабного контрнаступу Збройних сил України російські чиновники кинулися пропонувати мирні переговори. Київ пропозиції проігнорував, оскільки не планує грати за сценарієм противника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *