Мобілізація в Росії та оборона Донбасу – карта війни – що відбувається на півдні та сході України

210-й день від початку повномасштабного вторгнення військ РФ українська армія дає відсіч ворогові. Наші військові продовжують завдавати ударів по позиціях окупантів на різних напрямках, причому ворог не може просунутися на жодному з них.

Захід обіцяє збільшити постачання українським військовим різного озброєння, що може наблизити перемогу над агресором.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 20 вересня


16:30 В адмінцентрі Алтайського краю РФ – Барнаулі – протестуютть проти оголошеної Путіним мобілізації.

У Томську також мітинг проти участі у війні.



15:53 Ще одне місце, де трапився “ефект лінзи”:



15:50 В окупованому Сімферополі розпочався суд над трьома обвинуваченими у підриві ділянки газопроводу в селі Перевальне. Підсудні не стали приховувати свої проукраїнські погляди.

15:40 В окупованій Новій Каховці знову “бавовна і задимлення”. Хтось знову покурив у забороненому місці.

14:59 Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про добровільну постановку жінок на військовий облік. «За» – 267 депутатів.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, до другого читання законопроект готуватиметься за скороченою процедурою.

13:57 У Запоріжжі зафіксовано «прильоти». Інформацію підтверджує секретар міськради Анатолій Куртєв. Поки що без подробиць.

13:14 “Це комплексна програма утилізації росіян” – секретар РНБО Олексій Данилов відреагував на оголошення часткової мобілізації в Росії.

“Про останні заяви. План путіна Бермудський трикутник – комплексна програма утилізації росіян: ухилення від мобілізації – в’язниця – ПВК Вагнер. Далі: український фронт – ліквідація – біла Лада”, – написав Данилов у твіттері.

12:45 СБУ викрила у Києві агентурну групу фсб, яка передавала ворогові координати столичних ТЕЦ для зриву опалювального сезону



12:15 У Санкт-Петербурзі вже масово розносять повістки. Тепер за абсурдні ідеї путіна масово вмиратимуть не лише бурят, удмурти чи дагестанці, а айтішник Василь, консультант Олексій, мерчандайзер Петя та тисячі простих російських ваньек, яким на думку не спадає, що їх використовують і забудуть.

11:50 Рішення Путіна про мобілізацію свідчить про те, що “його вторгнення провалюється”, заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

“Жодна кількість погроз та пропаганди не можуть приховати той факт, що Україна перемагає у цій війні, міжнародне співтовариство гуртується, а Росія стає глобальним ізгоєм”, – заявив він.

11:08 Після проведення референдумів напад на ці території стане нападом на Росію з усіма наслідками, що витікають, – віце-спікер Радфеда Костянтин Косачов.

10:08 У зв’язку із частковою мобілізацією, яку сьогодні оголосив Путін, цим категоріям громадян заборонено виїзд за межі РФ.

9:53 Слідом за Путіним виступив Шойгу

9:21 Путін все ж таки виступив зі зверненням

8:50 Ось така ситуація була у Харкові минулої ночі


8:20 Російські окупанти в ніч проти 21 вересня обстріляли Запорізьку АЕС. Від удару ворога ушкодження отримало обладнання зв’язку одного з енергоблоків.

7:45 Олена Зеленська прибула до ООН, де відбувається 77-а сесія Генасамблеї.

7:15 Записане Путіним звернення буде показано завтра вранці, «коли прокинеться Далекий Схід», повідомляє Forbes із посиланням на джерела в адміністрації глави Кремля. Попередній час початку – 9:00-10:00.

6:50 За даними Генштабу, противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій, а також зриву активних дій сил оборони за окремими напрямками.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *