Контрнаступ ЗСУ під Харковом – Олександр Коваленко пояснив стан Путіна

Результативні дії ЗСУ щодо звільнення території України від російських окупантів ставлять президента Росії Володимира Путіна в абсолютно нікчемне становище і він сам це чудово розуміє. Успіхи українських воїнів на Харківському напрямку – лише один з епізодів його поразки.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко в ефірі телемарафону новин.

“Ми розуміємо його (Путіна) нікчемний стан, в якому він зараз перебуває. І він сам це чудово розуміє. Події в Харківській області, саме наш контрнаступ – це лише один із епізодів“, – наголосив він.

Коваленко нагадав, як у перший день війни, 24 лютого, Міноборони РФ планувало, що до кінця лютого вже контролюватиме Київ. Наприкінці березня російська армія втекла з Київської, Чернігівської та Сумської областей. Вони називали свою втечу “передислокацією” та “перегрупуванням”.

“Але Путін дуже чудово розумів, що це втеча, відступ… Ракетний крейсер “Москва”, втрата вперше за 40 років у сучасній історії конфліктів флагмана флоту. Жоден інший флот за ці 40 років не знав такої ганьби”, – резюмував Коваленко.

Раніше “Апостроф” публікував інтерактивну карту перших 200 днів повномасштабної війни з російськими окупантами від Інституту вивчення війни (ISW) та проекту Critical Threats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *