Мирний договір України з Росією – Борель озвучив можливі умови

Успішний контрнаступ Збройних Сил України на Харківщині дав “надію на закінчення війни”. Країна-терорист Росія зазнає поразки, і саме тому на мирних переговорах винятково Київ диктуватиме свої умови.

Про це заявив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель, написали в Le Journal du Dimanche.

Європейський дипломат наголосив, що після результативного українського контрнаступу важливо засвоїти три уроки:

  • “тепер сили України нав’язують свій темп” у повномасштабній російсько-українській війні;
  • успіх ЗСУ “підтверджує європейський вибір” України;
  • Європейський Союз “повинен посилити підтримку України”.

“Ми маємо посилити нашу підтримку України шляхом задоволення її значних військових та економічних потреб. Немає ілюзій, Путін не поступиться добровільно, і бойові дії можуть тривати довго. Але після українського контрнаступу в Харківській області можливо, народжується надія на припинення війни”, – сказав Боррель.

Також він зазначив, що хоч Україна поки що не виграла війну, то країна-агресор Росія, найімовірніше, її програє. У такому разі лише українська сторона визначатиме майбутні умови миру в договорі з РФ.

“Ми повинні спочатку закінчити війну задовго до того, як зможемо укласти мир.Українці і тільки вони мають визначити майбутні умови. Тим не менш, ми можемо уявити, що це логічно має на увазі відхід з української території, фінансовий внесок агресора у відновлення країни, яку він систематично прагнув знищити, моральне та кримінальне визнання винними у військових злочинах, масштаби яких ми, на жаль, поки що не знаємо”, – резюмував Боррель.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Україна піде на переговори з країною-агресором Росією лише за однієї умови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *