У Пентагоні заявили про відведення російських військ до РФ

У Пентагоні заявили про відведення російських військ до РФ

Фото: Zelenskiy / Official
Частина російських військ із Харківської області повернулася до РФ

Міноборони РФ заявляло, що їхній вихід з Харківщини був запланований і покликаний посилити угруповання на Донбасі.

Міністерство оборони США заявляють, що російські війська на Харківщині відходять до державного кордону та прямують у бік РФ. Про це в понеділок, 12 вересня, повідомляють Reuters та CNN з посиланням на свої джерела.
 
При цьому високопоставлені чини в Пентагоні зазначили, що “українці досягають успіхів у боротьбі за звільнення та повернення території на півдні та сході”.
 
“Біля Харкова російські сили здебільшого поступилися українцям своїх територіальних досягнень і відступили на північ і схід. Багато хто з них перейшов через кордон з Росією”, – пишуть інформагентства.
 
Це твердження спростовує заяву російської пропаганди про те, що відхід окупантів з Харківщини був запланований і направлений на посилення угруповання на Донбасі.
 
У Херсонській області, за оцінками Пентагону, відбуваються “усвідомлені та вивірені операції з боку українців, які передбачають певний помірний рух уперед”.
 
Відомо, останніми днями українські сили розпочали контрнаступ не лише на Херсонщині, а й на Харківщині.
 
Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що озброєння, яке ФРН передала Україні, відіграє вирішальну роль у поточних подіях на фронті.
 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *