Прем’єр Вірменії вночі дзвонив Путіну

Прем єр Вірменії вночі дзвонив Путіну

Фото: kremlin.ru
Пашинян уночі дзвонив Путіну

МО Вірменії заявило, що з вірменського боку є вбиті та поранені внаслідок збройного конфлікту на кордоні з Азербайджаном.

Вірменія має намір звернутися до Росії для виконання договору про взаємну допомогу, повідомляє Кабмін Вірменії, у вівторок, 13 вересня, пише РИА Новости.
 
Таке рішення було ухвалено на засіданні Ради безпеки країни під головуванням прем’єр-міністра країни Миколи Пашиняна.
 
Відомо, що він зателефонував вночі президенту Росії Володимиру Путіну і розповів про конфлікт, що загострився, повідомили в прес-службі вірменського уряду.
 
“Прем’єр-міністр представив подробиці провокаційних, агресивних дій збройних сил Азербайджану, що почалися опівночі, стосовно суверенної території Вірменії, які супроводжувалися обстрілами з артилерійської та великокаліберної вогнепальної зброї. Пашинян назвав дії азербайджанської сторони неприпустимими і підкреслив важливість адекватної реакції”, – йдеться у повідомленні.
 
Зі свого боку, Міноборони Азербайджану назвало воєнний конфлікт на кордоні широкомасштабною провокацією збройних сил Вірменії.
 
“Деякі позиції, укриття та опорні пункти Азербайджанської Армії на території Дашкесанського, Кельбаджарського та Лачинського районів зазнали інтенсивного обстрілу підрозділами Збройних сил Вірменії”, – заявили в Азербайджані
 
У відомстві зазначили, що контрзаходи мають локальний характер і спрямовані проти військових об’єктів, які є вогневими точками.
 
Як відомо, Вірменія входить до Організації договору колективної безпеки, тобто напад на цю країну передбачає реакцію інших країн ОДКБ – Білорусі, Росії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану.
 
Раніше повідомлялося, що Збройні сили Азербайджану розпочали широкомасштабні бойові дії проти Республіки Вірменія. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *