Хто може стати наступником Шмигаля на посаді прем’єр-міністра

Зараз активно циркулюють чутки про імовірність звільнення чинного уряду Дениса Шмигаля, який нібито не відповідає масштабу викликів перед економікою воєнного часу і не може дати стратегічне бачення її перебудови, через що почалося обговорення, хто ж може посісти крісло прем’єр-міністра України.

Про це йдеться в матеріалі “Апострофа”.

Щодо кандидатів на прем’єрське крісло, то наразі говорять про таких осіб:

  • міністр розвитку громад Олексій Чернишов, відомство якого має безпосереднє відношення до відновлення постраждалих від повномашстабної війни областей;
  • міністр інфраструктури та колишнього “хедлайнера” “Великого будівництва” Олександра Кубракова, якого раніше часто пов’язували з заступником голови ОП Кирилом Тимошенком;
  • заступник голови ОП Ростислав Шурма, якого свого часу рекомендував команді президента Зеленського чинний прем’єр-міністр, а тепер він близький до очільника ОП Андрія Єрмака.

Однак жоден із кандидатів не став фаворитом прем’єріади, наприклад, податкова реформа “все по 10”, яку просуває Шурма, поки що не завоювала успіхів у влади, яка приймає рішення, але вже зустріла гостру критику зі сторони експертів.

Не краща ситуація склалася і для Олександра Кубракова. Попри кілька спроб повернути збір коштів у Дорожній фонд, Рада проголосувала за відповідний законопроєкт лише за основу і, наймовірно, не ухвалить його найближчим часом.

Якщо говорити про Олексія Чернишова, то його опоненти почали робити масові “вкиди” з приводу його “переходу до Нафтогазу”. Утім, можливо, сам Олексій Михайлович здивувався подібним перспективам.

Таким чином, це майже безвихідне становище, але причина цього не в прізвищах кандидатів.

Більше читайте в матеріалі “Апострофа”: Сперте офісне повітря: як “прем’єріада” приховує конфлікти на Банковій

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *