Контрнаступ ЗСУ – карта бойових дій – що відбувається 13 вересня 2022

Україна 202-й дає відсіч російським окупантам, перейшовши у вересні у контрнаступ. На сьогодні ЗСУ звільнили понад 6000 квадратних кілометрів території України на сході та півдні. У Харківській області бійці вийшли на державний кордон із РФ. Райони на південь від Ізюму звільнено, а всі росіяни, що залишаються там, відрізані від інших військ РФ.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 12 вересня


07:08 На півдні українські сили посунули лінію фронту на 12 км, звільнено 500 кв. кілометрів української землі, заявив генерал Дмитро Марченко. Протягом двох останніх тижнів окупанти втратили: 1 800 військових; 2 літаки; 2 гелікоптери; 120 танків; понад 130 артсистем; понад 20 РСЗВ; 150 командних пунктів РФ, близько 70 баз, де зберігаються боєприпаси.

07:02 Окупанти відійшли через північний кордон Харківської області назад до Росії. Райони на південь від Ізюму було звільнено. Всі росіяни, що залишаються там, відрізані від інших військ РФ, оскільки не мають доступу до переправ через Сіверський Донець.

07:02 Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що контрнаступ України тільки почався, але українські війська вже досягли значного прогресу. Проте, за його словами, поки що рано робити прогнози про те, чим закінчиться наступ:

Росіяни зберігають в Україні дуже значні сили, а також обладнання, зброю та боєприпаси. Вони продовжують використовувати їх без розбору не лише проти українських збройних сил, а й проти цивільного населення та цивільної інфраструктури, як ми бачили “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *