Ліз Трас – якою буде політика Британії щодо Росії та України

Прихід Ліз Трасс на пост прем’єр-міністерки Великої Британії розпочав зворотній відлік для Кремля. Вона продовжить політику Бориса Джонсона щодо підтримки України, а це призведе до кінця російської імперії.

Про це в ефірі TV заявив дипломат та експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

“Для Кремля почався зворотній відлік. Ліз Трасс їх поховає просто. Для них прихід цієї жінки до влади – це ознака того, що цій російській імперії з тією вертикаллю влади на чолі з путіним прийшов кінець. Зворотній відлік уже почався”, – наголосив Осипенко.

За словами експерта, Трасс продовжить політику Джонсона, але і привнесе свої кроки.

“Подивіться програму подолання енергетичної кризи. Вона говорила про це під час змагань в Консервативній партії за пост прем’єра. Вона казала, що в неї є програма, і що вона швидко подолає цю кризу. Як тільки вона була призначена, вона дійсно оголосила цю програму і почала працювати над подоланням цієї енергетичної кризи. Вже багато хто з британьских експертів кажуть, що це досить ефективний план, і він вплине не тільки на подолання енергетичної кризи, а навіть більше. Можна буде десь на 5 пунктів знизити інфляцію в країні”, – зазначив дипломат.

Ліз Трасс – жінка рішуча і послідовна, і через це росія буде чинити вплив на політичне середовище Британії.

“Безперечно, через те, що вона рішуча, послідовна та енергійна, проти неї буде боротися інформаційно росія – запускати різні кампанії, намагатися через опозицію розхитувати внутрішню ситуацію в Британії. Але я думаю, що вона це подолає, все буде добре”, – додав Осипенко.

Дипломат переконаний, що незабаром Трасс приїде з візитом в Україну. Однак спочатку їй треба стабілізувати внутрішню ситуацію у Великій Британії.

“Я думаю, що вона обов’язково такий візит здійснить найближчим часом. Але їй треба забезпечити безпеку у внутрішній політиці: якраз запустити ці робочі групи по енергетиці, подолати економічні проблеми, які в домогосподарствах виникли. І коли вона закінчить з усіма цими внутрішніми справами, безперечно, вона приїде до Києва”, – резюмував Осипенко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *