Контрнаступ ЗСУ під Харковом – як це вдарить по Путіну

Збройні сили України розгорнули масштабний контрнаступ у Харківській області і зуміли не лише звільнити захоплені окупантами населені пункти, а й вийти на кордон із Росією. Розгром російської армії створює новий вид політичного виклику для президента РФ Володимира Путіна, підриваючи імідж компетентності та могутності, який він створював два десятиліття.

Таку думку висловив американський журналіст російського походження Антон Трояновський у статті The New York Times.

11 вересня російські окупанти продовжили відступ із позицій на північному сході України, які вони займали місяцями. РосЗМІ назвали відступ ретельно спланованою “операцією перегрупування”, вихваляючи героїзм та професіоналізм російських військ. Однак таке перекручування фактів не діє на прихильників війни в РФ.

Сила – єдине джерело легітимності Путіна. А в ситуації, коли виявиться, що в нього немає сил, його легітимність падатиме до нуля“, – сказав у телефонному інтерв’ю колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов.

У відповідь на військові успіхи ЗСУ та звільнення територій від російської армії, Путін, поступившись провоєнним голосам, завдав ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Масштаб невдачі на полі битви став очевидним і з’являється дедалі більше доказів конфлікту всередині правлячого класу Росії. Лідер Чечні Рамзан Кадиров звинуватив російських військових у тому, що вони скоїли “помилки” і не змогли пояснити відступ громадськості.

Путін починає пожинати плоди своєї політики введення власного народу в оману. Військова поразка, яку російська армія несе в Україні, робить очевидною, що заяви Кремля про непереможність армії РФ – брехня.

За словами Галлямова, розгром російської армії в Україні може спровокувати еліту РФ на пошук наступника Путіна.

“Якщо вони продовжуватимуть знищувати російську армію так само активно, як зараз, то все це може прискоритись ще швидше”, – вважає він.

Як повідомляв “Апостроф”, депутати Ломоносівського муніципального округу Москви слідом за депутатами Санкт-Петербурга вимагають від Путіна залишити посаду президента Росії і піти у відставку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *