Шольц пояснив відмову передавати Україні танки

Шольц пояснив відмову передавати Україні танки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер ФРН заявив, що його країна робить достатньо для військової допомоги Україні, а при питанні про танки та авіацію послався на Байдена.

 
Німеччина досить допомагає Україні озброєнням, а рішення передавати ту чи іншу техніку приймається у координації із союзниками. Про це заявив канцлер Олаф Шольц, в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
“Німеччина місяцями постачає важке озброєння Україні – наприклад, зенітні самохідні установки Gepard, реактивні системи залпового вогню, Panzerhaubitze 2000… Як канцлер, я порвав із багаторічною традицією, яка унеможливлювала такі поставки”, – сказав він.
 
На питання, чому Німеччина не передає Україні бойову авіацію або танки, канцлер згадав статтю президента США Джо Байдена у The New York Times, “і така сама позиція решти партнерів у Групі семи.
 
“Я з самого початку говорив: ми не діятимемо самі і тісно координуватимемо наші дії з союзниками. Ситуація змінюється. Я також погоджував з Байденом постачання Україні реактивних систем залпового вогню”, – сказав Шольц.
 
“Ми робимо те, що необхідно і правильно. Але певний “розподіл праці” має сенс”, – сказав він, додавши, що Німеччина може акцентувати на протиповітряній обороні та артилерії.
 
Раніше іноземні ЗМІ повідомляли, що Україна практично не має шансів на те, що Німеччина та інші країни НАТО почнуть постачання танків.
 
Нагадаємо, перед поїздкою до Німеччини Шмигаль закликав ФРН та США розпочати постачання в Україну танків.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *