Лондонський міст впав? Проблеми у ЄлизаветиСюжет

Лондонський міст впав? Проблеми у Єлизавети

Люди ждут новостей о здоровье Елизаветы

Напередодні 96-річна королева відмовилася від участі в Таємній раді міністрів уряду, засідання якого проходило інтернетом, і лікарі порадили їй відпочити.

 
Єлизавета II має проблеми зі здоров’ям. Вік позначається, все-таки, 96 років. Букінгемський палац вдень 8 вересня повідомив про “стурбованість” лікарів станом здоров’я королеви Єлизавети II.
 
“За результатами обстеження, проведеного цього ранку, лікарі королеви висловили стурбованість станом здоров’я Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом. Королева знаходиться у комфортних умовах у Балморалі”, – у повідомленні. Жодних інших подробиць про стан королеви не наводилося, проте за тоном заяви світові ЗМІ зробили висновок, що ситуація зі здоров’ям 96-річної Єлизавети може бути вкрай серйозною.
 
З’їжджаються члени сім’ї
 
До резиденції королеви приїжджають члени королівської родини. Це її діти — спадкоємець престолу принц Чарльз із дружиною, герцогинею Корнуольською Каміллою, а також принц Ендрю, герцог Йоркський, і онук принц Вільям. Також у замок прямують принц Гаррі та його дружина Меган Маркл, які кілька років тому зі скандалом відмовилися виконувати обов’язки членів королівської родини та переїхали до Північної Америки.
 
Прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що думки всієї країни зараз із королівською родиною. Архієпископ Кентерберійський також заявив, що молиться за королеву. “Мої молитви і молитви всього народу сьогодні з Її Величністю”, – сказав він. Сама Трас зустрічалася з королевою два дні тому: ця зустріч формально означала її вступ на посаду прем’єра. Трас стала вже 15-м прем’єром, який обійняв посаду за правління Єлизавети.
 
Істерика почалася
 
Біля Балморалу та на площі біля Букінгемського палацу в Лондоні почали збиратися люди. Церемонія зміни варти біля Букінгемського палацу 8 вересня скасовано. Телерадіокомпанія BBC змінила сітку мовлення та колір плашки на своєму сайті – з червоного на жалобний чорний. Британські ЗМІ ведуть онлайн-трансляції, присвячені передбачуваному погіршенню здоров’я королеви.
 
Світові ЗМІ розповіли про протокол дій у разі смерті британського монарха. Першим про смерть дізнається особистий секретар Єлизавети Едвард Янг, після чого він зателефонує Ліз Трасс і скаже кодову фразу: “Лондонський міст звалився”. Потім буде проінформовано глави найбільших держав світу, а також тих 15 країн Британської Співдружності, в яких Єлизавета формально залишається королевою, — тільки після цього про смерть буде оголошено публіці. Наступного дня після смерті об 11 ранку принца Чарльза оголосять королем, а в країні оголосять 12-денну жалобу.
 
Протягом останніх місяців Єлизавета II неодноразово змушена була відмовлятися від різних заходів щодо стану здоров’я. На офіційних прийомах її дедалі частіше замінював принц Чарльз. Також вона практично не брала участі у святкуваннях з приводу 70-річчя свого сходження на престол, що проходили на початку червня.
 
У багатьох російськомовних ЗМІ і телеграм-каналах новин близько п’ятої вечора по Москві почали з’являтися повідомлення, що королева вже померла, з посиланням на BBC News і The Guardian. Ці повідомлення не відповідають дійсності – на сайтах та в соцмережах цих британських видань даних про смерть королеви немає. Ймовірно, російські ЗМІ передрукували цю новину із фейкових твіттер-акаунтів.
 
Точно щось серйозне
 
Ретельне формулювання нинішньої заяви палацу припускає, що можливо, відбувається щось серйозне, каже колишній королівський кореспондент ВВС Річард Самнер. подолати, але я думаю, що судячи з ретельного формулювання палацу, тут, можливо, відбувається щось серйозне”, – сказав Річард Самнер.
 
Лідер лейбористів сер Кейр Стармер та перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявили, що глибоко стурбовані новиною про стан здоров’я Її Величності.
 
Перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд направив їй свої найкращі побажання від імені народу Уельсу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *