Путін схвалив нову зовнішньополітичну доктрину – що має намір робити Росія

У Росії президент Володимир Путін затвердив концепцію зовнішньої політики, засновану на понятті “руський мір”, що дозволяє здійснювати інтервенцію за кордоном під приводом “підтримки” російськомовного населення.

Про ухвалену главою Кремля нову зовнішньополітичну доктрину пише агенція Reuters.

На 31-сторінковому документі “гуманітарної політики” вказано, що РФ “оборонятиме, оберігатиме та розвиватиме традиції й ідеали “руского міра”.

Хоч стратегію представлено як “м’яку силу”, насправді вона офіційно закріплює тези та методику політики та релігії, застосовані для виправдання окупації територій України та підтримки сепаратистських утворень на Донбасі.

“Російська Федерація надає підтримку співвітчизникам, які проживають за кордоном, у реалізації їхніх прав, забезпечує захист їхніх інтересів та збереження російської культурної ідентичності”, – вказано у доктрині.

У ній також зазначається, що нібито зв’язки Росії зі своїми співвітчизниками за кордоном “зміцнили на міжнародній арені імідж демократичної країни, яка прагне створення багатополярного світу”.

Відповідно до нової концепції, РФ прагнутиме розширити співпрацю зі слов’янськими державами, Китаєм, Індією, країнами Близького Сходу, Латинською Америкою, Африкою, поглибити зв’язки з Абхазією та Осетією, самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Таким чином, Росія надалі розглядає ексрадянський простір як свою законну сферу впливу.

Раніше ми писали, чому Росія не поспішає проводити псевдореферендуми на окупованих територіях Херсонської області: три причини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *