Допомога Україні від США – Штати обіцяють посилити підтримку Києва

Чергова зустріч Контактної групи у так званому форматі “Рамштайн” 8 вересня у Німеччині стане для України вирішальною на тлі всіх попередніх. Американські політики очікують на критичні та дуже важливі історичні моменти в українській історії.

Про це в ефірі Апостроф ТV заявив керівник окружного відділення республіканської партії у Нью-Йорку Борис Пінкус.

За його словами, під час п’ятого саміту “Рамштайн” на порядку денному будуть два питання. Перше – логістичне, де глава Міноборони України Олексій Резніков поінформує про те, що відбувається на фронті. Друге – буде обговорено те, чого найбільше потребує Україна та найнадійніші шляхи постачання зброї.

“Я вважаю, що на цьому саміті Ллойд Остін (ред. – глава Пентагону) поінформує всіх присутніх про те, чим Америка збирається допомагати найближчими днями, і звернеться до учасників саміту із питанням, чим вони можуть допомогти Україні. Сьогодні це питання критичне”, – зазначив він.

Політик зауважив, що зараз Росія гостро потребує людського ресурсу та військового обладнання. Вона була змушена звернутися до Північної Кореї для того, щоб закупити у неї артилерійські снаряди, і це багато про що говорить. Тому Україна, як ніколи, потребує допомоги для переходу у наступ, адже вже скоро зима. До всього – з’являються нарікання у країнах Західної Європи, де населення вже виступає проти допомоги Україні. Лідери цих країн перебувають під великим тиском, для того, щоб умовити президента України Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів. Цього не можна допустити.

“Вони вважають, що це допоможе уникнути складної зими. І щоби до цього не довести, Україну потрібно забезпечити всім необхідним. І ми лобіюємо це рішення. Ми вважаємо, що перемога України – це перемога Америки. І ми зараз очікуємо на критичні та дуже важливі історичні моменти в історії України”, – наголосив Борис Пінкус.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президент США Байден просить Конгрес виділити 11,7 млрд доларів Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *