Суддя Печерського суду може співпрацювати з братами Суркісами

Єдиний телепул УПЛ, що вперше вдалося запустити в Україні, і який мав би забезпечити національні футбольні клуби додатковим заробітком, а глядачів – безперешкодним доступом до трансляцій матчів прем’єр-ліги, зараз заблокований братами Суркісами через суддів Печерського суду.

Про це йдеться у заяві Центру протидії корупції, що проаналізував ухвали скандальних суддів Сергія Вовка та Світлани Волкової, винесені проти УПЛ.

“Судді Печерського суду Києва Світлана Волкова та Сергій Вовк (не плутати з Вовком окружним) ухвалили два вельми дивних рішення. Зокрема, заборонили “Сетанті” (міжнародна компанія, яка виграла тендер на показ матчів прем’єр-ліги) скаржитись в YouTube на трансляції матчів, які клуби (що бойкотують єдиний телепул – “Динамо”, “Дніпро-1”, “Зоря”, “Рух”) викладали на своїх каналах. А Українській прем’єр-лізі заборонили карати порушників очками та штрафними санкціями”, – зазначили у ЦПК, зауваживши, що вказані судді мають скандальну репутацію, яка вказує на їх вірогідну заангажованість на користь братів Суркісів.

“Вересень 2020 року. Суддя Вовк зобов’язав державний ПриватБанк 350 млн доларів компаніям Суркісів. Причому до розгляду справи по суті. Тобто, Вовк – ручний суддя (…) Вовк, якщо попросять, може заборонити призначати пенальті у ворота. (…) Або визначити на власний розсуд чемпіона”, – іронізують у ЦПК.

В Центрі протидії корупції додали, що Вовка відсторонювали від посади вже 5 разів.

Офіційним транслятором УПЛ стала міжнародна телекомпанія Setanta Sports, з якою підписано контракт на 3 сезони із загальною сумою угоди $16,2 млн. Попри те, що рішення стосовно єдиного телепулу підтримали в УПЛ більшістю голосів ФК, окремі клуби блокували доступ транслятора на свої матчі й продовжують це робити зараз. Разом з тим, і “Динамо”, і “Рух” попередньо погодили передачу своїх телеправ до УПЛ, про що свідчать нещодавно оприлюднені документи.

В УПЛ наголосили, що оскаржать незаконні постанови Печерського суду стосовно телепулу у передбачені законом строки.

Нагадаємо, олігархів Суркісів відносять до так званого “Батальйону Монако”. Однойменне розслідування УП викрило як брати та інші українські політики й бізнесмени, попри дію військово стану в Україні, виїхали за кордон, проживають на Лазурному узбережжі, катаються на яхтах та грають у казино.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *