Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 3 вересня на фронті та тилу

Почалася 192-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ та зазнавати втрат на південній частині фронту, б’ють по Харкову, Дніпру та Запоріжжю.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 2 вересня


09:45 ЗСУ знищили Івана Непаратова, ватажка банди, якого було визнано винним у вбивстві п’яти осіб (зокрема жінки) у Росії й отримав 25 років тюрми. Він не просидів і половини строку, як був завербований на війну в Україні і випущений з колонії.

Зеків російське командування без жалю кидає на забій, тому Непаратов досить швидко вирушив у пекло.

09:15 Вже тиждень щоденні втрати окупантів перевищують позначку 300 осіб. Не зрадили собі вони і 2 вересня. Найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому та Криворізькому напрямках, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

08:50 Сьогодні вночі росіяни завдали ракетних ударів по Краматорську та Слов’янську, також вели обстріли по лінії фронту від Курахівської до Званівської громади, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

08:35 Мешканці окупованих регіонів Херсонщини продовжують евакуюватися на підконтрольну Україні територію, у тому числі самостійно.

Як повідомили в поліції Херсонської області, 12 пенсіонерів одного з тимчасово окупованих сіл самостійно змогли евакуюватися. Попри смертельну небезпеку та часті обстріли люди здолали пішки кілька кілометрів, перейшли вбрід річку Інгулець та таки дісталися підконтрольної України території.

08:20 У ніч проти 3 вересня ЗСУ вдало відпрацювали по позиціях окупантів у Мелітополі.



07:45 Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко повідомляє, що росіяни атакували область крилатими ракетами, «Градами» та важкою артилерією.

У Дніпровському районі наші військові збили всі 5 російських ракет, які ворог скерував на Дніпро. Падіння уламків спричинило кілька пожеж.

По Нікопольському району завдали ударів російські “Гради” та важка артилерія. Минулося без руйнацій, загиблих та поранених.

У Марганці понівечені кілька будинків, господарських споруд, автівок та газогонів.

У Криворізькому районі під ворожий вогонь потрапила Широківська громада. Є руйнування приватних будинків. Люди неушкоджені.

07:10 Як повідомляє Генштаб ЗСУ, підтверджено знищення живої сили противника на Запорізькому напрямку. За даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами загиблих, прямувала у бік Бердянська, де розгорнутий крематорій.

Протягом минулого дня російські окупанти завдали вісім авіаударів по наших позиціях, у відповідь наша авіація завдала 22 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 400 артилерійських завдань, повідомляє ОК “Південь”.

ЗСУ вразили командно-спостережний пункт 205 окремої мотострілецької козацької бригади у Снігурівці (Миколаївщина) та понтонну переправу біля Козацького.

Також було вражено два пункти боєпостачання та три боєприпасів у Херсонському та Бериславському районах.

Захоплено в полон трьох росіян, а також два танки Т-62, бойову машину десанту, БТР-82, багато колективної та стрілецької зброї з боєкомплектом.

Знищено 106 росіян та шість десятків одиниць ворожої техніки, у тому числі:

  • 14 танків Т-72 та 62
  • гаубиця “Мста-Б”
  • авіадесантна самохідна артилерійсько-мінометна установка
  • 2 реактивні системи залпового вогню “Ураган”
  • 3 гармати-гаубиці 152 калібру
  • мобільний міномет 120 калібру
  • 2 безпілотні розвідники
  • 35 одиниць автобронетехніки.

На думку американського Інституту вивчення війни (ISW), лінія фронту в Україні виглядає так

Харківський напрямок

Донецький напрямок

Південнобузький напрямок

У ніч на 3 вересня окупанти вкотре обстріляли Харків, прилетіло біля однієї зі шкіл, постраждалих немає, у будівлі вибито скло. Вночі був ракетний обстріл Новобаварського району обласного центру, написав мер Ігор Терехов.

Також вночі у Запоріжжі під час повітряної тривоги у деяких районах міста було чути гучні звуки.

Лунала повітряна тривога і у Дніпрі. Там було чути звуки вибухів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *