Бої під Херсоном – що кажуть Шойгу та Лукашенко

Російська пропаганда зміцнює свої наративи про те, що контрнаступ українських Збройних сил на Херсонському напрямку ставить під сумнів подальше існування України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW від 2 вересня.

Зокрема, аналітики проаналізували діяльність керівництва РФ та підконтрольних Кремлю ЗМІ на тлі проведення контрнаступу ЗСУ на Херсонському напрямку.

У звіті ISW сказано, що офіційна Москва вкидає в інформаційний простір фейки про те, що активні дії української армії можуть призвести до припинення існування самої України. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу у нещодавньому виступі стверджував, що Київ дав дозвіл на проведення контрнаступу на півдні країни, щоб “створити у західних кураторів ілюзію того, що ЗСУ можуть провести ефективну операцію”.

Колаборант, “заступник голови МВС ЛНР” Віталій Кисельов назвав штурмові дії української армії “самогубством влади України”. Президента Білорусі Олександр Лукашенко, у свою чергу, вкидав в інформпростір фейк про те, що контрнаступ ЗСУ призведе до військового перевороту і нібито повалення Володимира Зеленського.

“Російські блогери посилили поширення цих наративів 1-2 вересня, оскільки інформаційний простір навколо успіху та темпів українського контрнаступу залишався туманним. Російські джерела, ймовірно, продовжать розповсюджувати ці неправдиві інформаційні наративи, щоб використати українське оперативне мовчання. Складні контрнаступи не можуть бути успішними одночасно або протягом кількох днів, а подання Росією негайної поразки України через відсутність постійних претензій Києва на територіальні придбання є навмисним затемненням реальності”, – сказано у звіті ISW.

Раніше ми повідомляли, що російські військовослужбовці через контрнаступ ЗСУ здалися в полон на Херсонському напрямку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *