Кирило Тимошенко почав дослідження корупції в регіонах

ЗМІ розповіли про масову корупцію у регіонах та закликали розібратися у її причинах і “зробити висновки”.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Як пишуть журналісти, велика кількість матеріальних благ стала нездоланною спокусою для багатьох місцевих влад та реальною проблемою для “господарства” Кирила Тимошенка.

За повідомленнями ЗМІ першим кейсом став скандал у Чернівцях, коли після викриття, було звільнено голову ОВА.

“Цей випадок не залишився непоміченим, і вже в середині липня Сергія Осачука терміново звільняють, а на його місце призначається Руслан Запаранюк. Проте це не загасило корупційну пожежу, яка неконтрольовано спалахнула в інших регіонах”, – говориться у статті.

Як зазначають журналісти, в серпні у Запоріжжі вибухнув гучний скандал – НАБУ почало обшуки у топчиновників ОВА, звинувачуючи їх у крадіжці гуманітарної допомоги на мільйони доларів.

30 серпня співробітники НАБУ та САП спільно з управлінням контррозвідки СБУ провели понад 20 обшуків у Запоріжжі через можливе незаконне привласнення гуманітарної допомоги топпосадовцями. Правоохоронці пояснили, що слідчо-оперативні дії відбувалися за фактом ймовірного незаконного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення РФ. Під час обшуків зокрема було виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, велику кількість готівки та речовини, схожі на наркотичні засоби. ЗМІ, з посиланням на джерела у правоохоронних органах, повідомляли, що фігурантами справи є заступниця голови ОВА Злата Некрасова і секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

РБК-Україна наводить ще низку прикладів гучних корупційних скандалів, що сталися останнім часом.

“І цей випадок – лише краплина у “корупційному морі” українських регіонів. Таким чином, можна стверджувати, що просто під час війни регіони буквально захлинаються у корупції, що викликає обурення у місцевих громад. Тож Офісу президента потрібно швидко визначити відповідальних та робити висновки”, – констатується у статті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *