Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 31 серпня на фронті та тилу

Почалася 189-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Окупанти намагалися обстріляти Харків із Білгорода, проте ракети падали на території агресора, а у Новій Каховці на Херсонщині ворогові прилетів пакет HIMARS.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 30 серпня


11:30 Військові комісаріати Московської та Ленінградської областей РФ, в тому числі Москви й Санкт-Петербурга, отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів. Призваними під час прихованої мобілізації “москвичами” та “пітерцями” будуть комплектуватися військові частини в Криму, повідомляє українська розвідка.

10:50 Український контрнаступ на півдні суттєво змінив лінію фронту, вважає британська розвідка.

Наші бійці скористалися відносно слабо укріпленою російською обороною. Експерти прогнозують, що Росія тепер спробує зміцнитися мобільними резервними підрозділами. Зелений колір на карті – звільнені території.

10:18 Окупанти не випускають цивільних з Енергодара: половина населення виїхала, а решта залишаються.

Бажання перепідключити ЗАЕС до російської енергомережі в окупантів не відпало. Але з технічної точки зору це зробити неможливо. Там точаться бойові дії, а де немає, то руйнуються електроопори.

Про це міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів в ефірі Апостроф ТВ.

10:12 У Бердянську стався вибух біля штабу організації “Ми разом із Росією”. Фото виклав “гауляйтер” окупованої частини Запорізької області Володимир Рогов.

З його слів, обійшлося без постраждалих. Рогов заявив, що раніше були спроби підірвати штаб “Ми разом із Росією” у Мелітополі, а потім у Приазовському.

10:02 У Бєлгородській РФ області тривають вибухи. Очевидці повідомляють про стовп диму в районі Яковлєво.

09:05 Добою раніше ЗСУ знищили 350 окупантів, 20 танків та 18 бронемашин ворога. Загальні його втрати виглядають так:

08:10 В окупованому Токмаку Запорізької області вночі також лунали вибухи та піднімалася потужна заграва.

08:04 В окупованому Криму тривають “бавовни” та “задимлення”. Ну, ніяк загарбники не навчаться правильно курити.

07:50 Окупанти чотири рази за ніч обстріляли з “Градів” і важкої артилерії Нікопольський район, повідомляє глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Поранена 57-річна жінка. Вона у лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

Ворожі снаряди пошкодили у місті 12 багатоповерхівок, кілька магазинів і кілька аптек, коледж, дитячо-юнацьку спортивну школу та культурно-спортивний комплекс.

07:25 У ніч на 31 серпня окупанти завдали удару по центральній частині Краматорська Донецької області, повідомив міський голова Олександр Гончаренко.

07:20 Автомобільна колона Міжнародного агентства з атомної енергії виїхала з Києва у бік Запорізької АЕС.

06:50 На думку американського Інституту вивчення війни (ISW), лінія фронту після закінчення 30 серпня виглядає наступним чином:

Харківський напрямок

Донецький напрямок

Південнобузький напрямок

Місцевий Telegram-канал повідомляє, що дві ракети, випущені у бік Харкова, впали в районі міста Будівельник. Місцевий губернатор Гладков заявив, що сьогодні ранок у Білгороді почався з кількох вибухів. Спрацювала система ППО. Охоче віримо… пе-пе-о.

У ніч проти середи, 31 серпня, в окупованій Новій Каховці у ворога вибухнув черговий склад боєприпасів. Горіло яскраво, вибухало – барвисто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *