Вступ України до ЄС – Шольц зробив важливу заяву

Канцлер Федеративної Республіки Німеччини Олаф Шольц закликав Європейський Союз включити до свого складу Україну, Молдову, Грузію та країни Західних Балкан.

Про це він заявив у Карловому університеті в Празі, пише Reuters.

Олаф Шольц розповів про своє бачення майбутнього Європи. На його думку, на тлі вторгненням Росії в Україну державам-членам ЄС необхідно “згуртуватися, вирішити старі конфлікти та знайти нові рішення”.

“Наша Європа єдина у світі та в свободі, відкрита для всіх європейських країн, які поділяють наші цінності”, – наголосив посадовець.

Також він виступив за те, щоб у ЄС змінились правила голосування.

“Там, де сьогодні потрібна одностайність, ризик того, що окрема країна використає своє право вето і заважатиме решті просуватися вперед, збільшується з кожною додатковою державою-членом”, – зауважив Шольц.

Він переконаний, що потрібен поступовий перехід до голосування більшості у спільній зовнішній політиці, а також в інших сферах, таких як податкова політика, оскільки це теж матиме наслідки для Німеччини.

Шольц додав, звертаючись до Шенгенської зони ЄС, що країни, які не входять в неї (Хорватія, Румунія та Болгарія) цілком підпадають під вимоги.

“Я працюватиму над тим, щоб вони стали повноправними членами”, – наголосив канцлер ФРН.

Нагадаємо, що кілька європейських країн призупинили видачу віз громадянам Росії через розпочату Москвою війну в Україні. Питання щодо єдиної позиції обговорять на зустрічі глав МЗС Євросоюзу у Празі 31 серпня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *