Війна в Україні – коли настане корінний перелом

Військові РФ обурені проведенням танкового “біатлону”, але президент Росії Володимир Путін намагається таким чином продемонструвати, що начебто війни нема, а є лише “спеціальна військова операція”. Тобто Кремль буцімто не чіпає ресурсів, які мають задіяти під час воєнного стану.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Самусь.

За його словами, такі змагання та виставки проводять для того, щоб показати, що Росія ще “нічого не починала”, а запаси сил і засобів у неї невичерпні. Насправді ж це зовсім не так, бо країна-агресор не має жодних значних військових успіхів. Концептуально керівництво РФ не змогло відмовитись від першого етапу ведення війни, коли не оголошується воєнний стан і мобілізація, а воюють лише контрактники.

“Росія використовує гібридні методи, щоб затягнути населення до війни – національні батальйони, батальйони в суб’єктах Федерації. Але навіть обіцяючи великі гроші, вони не можуть набрати необхідну кількість людей для відправки на фронт. І чим далі триватиме це СВО, тим більше буде загиблих і інформація буде розповсюджуватись Росією. А, значить, бажаючих воювати буде ще менше”, – сказав він.

Росія поки не зменшила поставки нафти і газу до Європи, тому потік грошей до Москви все ще йде. І це підтримує можливості РФ продовжувати війну. Ізоляція ж почнеться ближче до зими, коли країни ЄС обріжуть поставки, а вже після зими ситуація для Росії стане критичною, переконаний експерт.

Наразі Росія має ресурси для ведення війни, як економічні, так і людські. Путін сподівається, що Європа не витримає, але все буде навпаки. Тоді Росія почне намагатися вийти з глухого кута і вести війну без валютних надходжень. Утім, через припинені надходження західних технологій до середини наступного року Росія зазнає потужних економічних втрат.

“Росія прорахувалася, думаючи, що Захід не допомагатиме Україні в таких масштабах. Але до наступного року Україна у військовому плані вийде на більш вигідне становище, аніж Росія”, – зазначив Михайло Самусь.

Він нагадав, що після розпаду СРСР Росія мала дуже багато радянської військової техніки – тисячі танків, РСЗВ та літаків. Звісно, за 30 років багато її було продано, знищено, вкрадено, розібрано. Але техніки в більш-менш придатному вигляді, щоб постачати на фронт, у агресора ще вистачає. Утім, яка користь від такої техніки – велике питання, резюмував експерт.

Нагадаємо, “Апостроф” писав, що загальні бойові втрати противника вже перевищили 45 тисяч осіб. Лише за останню добу було знищено 200 окупантів і 7 танків ворога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *