Switchblade 600 – що відомо про безпілотники, які отримають ЗСУ

Міністерство оборони США готується підписати контракт на передачу Україні далекобійних ударних БПЛА Switchblade 600 протягом місяця.

Про це у відповідь на лист військового порталу “Defense News” заявила речниця Пентагону Джессіка Максвелл.

Контракт на відправку перших десяти дронів-камікадзе більшого радіусу ураження з компанією “AeroVironment” підпишуть протягом наступних 30 днів, але поки що невідомо, коли ЗСУ отримають їх на своє озброєння.

Водночас Штати вже відправили Україні боєприпаси для цього БПЛА, у тому числі, кілька менших варіантів Switchblade 300 з меншою дальністю дії та Phoenix Ghost.

Фото: mil.in.ua

Switchblade 600 має протитанкову бойову частину, тому може знищувати будь-яку бронетехніку без особливих зусиль. Його вага складає 23 кг. БПЛА здатен знищувати цілі атакою “зверху” та перебувати у повітрі 40 хвилин та подолати стільки же кілометрів. Максимальна швидкість атаки цього безпілотника – 185 км/год. Switchblade 600 допоможе українським захисникам атакувати окупантів на півдні країни, зокрема на Херсонщині та Криму.

“Ця здатність Switchblade може бути важливою, оскільки українці готують атаку на Херсон і Крим, оскільки вони можуть бути запущені за межі радіусу дії російських систем і завдати шкоди російській інфраструктурі”, – зазначив експерт з російських безпілотників із Центру військово-морського аналізу та Центру нової американської безпеки Семюел Бендетт у коментарі “Defense News”.

Читайте також у нашому матеріалі: Армія дронів проти росіян – командир групи аеророзвідки про війну XXI століття

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *