Інциденти на ЗАЕС – гендиректор Гроссі МАГАТЕ зробив заяву про експертну місію

Міжнародне агентство з атомної енергії відправить комісію на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) у найближчі кілька днів, якщо переговори будуть успішними.

Про це заявив Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі, повідомляє пресслужба організації.

Він зазначив, що Україна поінформувала Міжнародне агентство про те, що поновлені обстріли РФ завдали додаткових збитків у районі ЗАЕС. Це ще раз підкреслило серйозні ризики ядерної безпеки, з якими стикається об’єкт, та необхідність направлення експертної місії.

Ґроссі переконаний, що присутність МАГАТЕ допоможе стабілізувати ситуацію з безпекою на об’єкті та знизити ризик серйозної ядерної аварії у Європі.

“Ці інциденти показують, чому МАГАТЕ має бути спроможним направити місію на Запорізьку АЕС дуже скоро. Я продовжую дуже активно та інтенсивно консультуватися з усіма сторонами, щоб ця життєво важлива місія МАГАТЕ могла здійснитися без подальших затримок. Очікується, що місія відбудеться протягом наступних кількох днів, якщо переговори будуть успішними”, – наголосив гендиректор.

Раніше ми писали, що в “Енергоатомі” заявили про те, що російські окупанти своїми діями в районі Запорізької АЕС несуть загрозу інфраструктурі України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *