Війна в Україні – зведення Генштабу ЗСУ на вечір 22 серпня

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто вісімдесяту добу протистояння українських захисників російській навалі. Зокрема, противник зазнав втрат і відступив в деяких районах на Донбасі.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

За останньою інформацією, Росія надалі намагається зосередити основні зусилля на встановленні повного контролю над територією Донеччини, утриманні окупованих районів Херсонщини, частини Харківщини, Запорізької та Миколаївської областей, а також на відновленні боєздатності своїх підрозділів та недопущенні можливого контрнаступу Сил оборони. Ворог продовжує вдаватися до авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах.

Волинський, Поліський напрямки

Без суттєвих змін. Підрозділи білоруської армії продовжують посилювати охорону ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Залишається високою загроза завдання ракетних та авіаударів з Білорусі.

Сіверський напрямок

Ворог надалі утримує окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних територіях Брянської і Курської областей задля демонстрації присутності та сковування дій підрозділів ЗСУ. Зафіксовано артобстріли в районах н. п. Сеньківка і Миколаївка на Чернігівщині, Катеринівка і Ободи на Сумщині.

Слобожанський напрямок

Росіяни ведуть бойові дії задля покращення тактичного положення, вживають заходів з комплектування та поповнення втрат у живій силі та техніці.

Харківський напрямок

Росіяни обстріляли військову та цивільну інфраструктуру в районах н. п. Уди, Базаліївка, Слобожанське, Дуванка, Перемога, Великі Проходи, Руська Лозова, Леб’яже, Мосьпанове, Гусарівка, Руські Тишки; завдали авіаударів неподалік Старого Салтова, Верхнього Салтова, Питомника, Мосьпанового, Гусарівки. Противник проводив розвідку безпілотником.

Слов’янський напрямок

Окупанти відкривали вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії біля Краснопілля, Мазанівки, Нової Дмитрівки, Чепіля, Богородичного, Курульки.

Донецький напрямок

Росіяни надалі ведуть наступ, в основному на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

Краматорський напрямок

Обстріляли райони біля Сіверська, Закітного, Переїзного, Григорівки, Верхньокам’янського, Пришиба. В районі н. п. Краснопілля вели наступальні бої.

Бахмутський напрямок

Окупанти відкривали вогонь по військовій та цивільній інфраструктурі поблизу Костянтинівки, Бахмутського, Підгородного, Яковлівки, Веселої Долини, Білогорівки. Завдали авіаудару по позиціях ЗСУ в районі Соледара та ракетних ударів в районах н. п. Соледар та Костянтинівка. Безуспішно закінчились штурмові дії біля Соледара, Кодеми, Зайцевого.

Авдіївський напрямок

Обстрілювали із танків та артилерії різних типів райони н.п. Авдіївка, Олександропіль, Мар’їнка, Первомайське, Піски. Завдавали авіаударів біля Невельського, Мар’їнки, Красногорівки. Вели наступ біля Красногорівки, Первомайського та Невельського.

Новопавлівський напрямок

Росіяни обстріляли райони біля Новомихайлівки, Єлизаветівки, Новоукраїнки. Під час наступу в районі Новомихайлівки, зазнали втрат та відступили.

Запорізький напрямок

Зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків в районах н. п. Гуляйполе, Шевченко, Чарівне, Новосілка, Времівка, Вільне Поле, Мала Токмачка, Полтавка, Дорожнянка, а також наступальний бій біля н. п. Времівка та Велика Новосілка.

Південнобузький напрямок

Російські окупанти намагаються не допустити просування військ ЗСУ, проводять обстріли із танків та артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема стріляли по районах біля н. п. Велике Артакове, Миколаїв, Андріївка, Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Біла Криниця, Партизанське, Луч, Токареве, Кам’яне, Нововоронцовка, Поляна, Новоолександрівка, Любомирівка. Завдали авіаударів біля н. п. Андріївка, Ольгине, Трудолюбівка і Потьомкине, а також ракетних ударів по м. Миколаїв та селищі Затока. Противник проводив розвідку безпілотником.

Як повідомлялося, 16 серпня в Генштабі повідомили: ЗСУ знищили особового складу РФ близько 45400, за добу – 200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *