Удар по Запорізькій АЕС – НАТО загрожує Росії війною

Умисне пошкодження Росією Запорізької АЕС призведе до того, що країни НАТО будуть змушені задіяти 5 статтю Північноатлантичного Альянсу.

Таку думку озвучили голова комітету з оборони Британії Тобіас Еллвуд і американський конгресмен Адам Кінзінгер, коментуючи публікацію про безперервні обстріли російськими військами по ядерному об’єкту в Енергодарі.

За словами Еллвуда, будь-яке навмисне пошкодження Запорізької АЕС, яке може призвести до витоку радіації, вважатиметься нападом РФ на НАТО. За словами голови комітету з оборони Великобританії, у цьому випадку союзники скористаються 5 статтею Північноатлантичного Альяса.

З подібною думкою погодився член Палати представників США Адам Кінзінгер. За словами конгресмена, витік радіації призведе до загибелі жителів країн НАТО, що означатиме розв’язання війни Росією проти Північноатлантичного Альянсу.

П’ята стаття – у випадку збройного нападу на будь-яку з держав НАТО, решта членів військового блоку вважатиме цей акт нападом на Північноатлантичний Альянс.

Раніше ми розповідали, в який бік рухатиметься радіаційна хмара у разі аварії на Запорізькій АЕС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *