Війна в Україні – кого Кремль хотів привести до влади

Перед нападом на Україну Кремль підготував щонайменше два маріонеткові “уряди”, які планував поставити в Києві після захоплення влади.

Про це пише The Washington Post із посиланням на українських чиновників.

Джерело видання в українських силових структурах пояснило, що за розрахунком росіян взяття Києва мало призвести до “ефекту доміно” по всій країні. Тому основним завданням ЗС РФ було захоплення української столиці.

У рамках цього плану ФСБ підготувала щонайменше два проросійські “уряди”, а не один, як раніше повідомляли в Лондоні. Перше з них, яке мав очолити колишній президент Янукович, перебувало у Білорусі.

Янукович відмовився давати коментарі виданню, а колишній прем’єр-міністр Микола Азаров заявив The Post, що припущення про спроби Путіна повернути Януковича до влади є “повною нісенітницею”.

До другої групи, яка перебувала на вже окупованому південному сході України, входили колишні урядовці Януковича. Серед них був колишній член Партії регіонів Олег Царьов, який написав у соцмережах, що “Київ буде вільний від фашистів”.

У телефонному інтерв’ю виданню в липні Царьов сказав, що в перші тижні війни він подорожував з неназваними “друзями” на околицях Києва. Він не став відповідати на питання про участь у змові з метою захоплення влади та заявив: “У мене ні з ким не було домовленостей про новий уряд”.

Раніше видання Reuters з посиланням на власні джерела в Кремлі розповіло, що головою так званого нового “уряду” мав стати колаборант та державний зрадник Олег Царев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *