Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 19 серпня на фронті й тилу

Пішла 177-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. У ніч проти п’ятниці, 19 серпня, окупанти повною мірою відчули, що таке курити в недозволеному місці.

Вибухи лунали на ГЕС у Новій Каховці та на складах б/к у Білгородській області, під Севастополем та Керчю в окупованому Криму.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 178 серпня


11:05 Такі наслідки ранкового попадання ворожих ракет з коледжу технологій та дизайну у Краматорську Донецької області.

Будівля зазнала серйозних пошкоджень, проте обійшлася без постраждалих.



10:35 СБУ викрила факт вербування спецслужбами РФ колишнього працівника апарату Верховної Ради. За вказівкою російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту – їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов.

10:05 Ворог вдарив по трьох районах Дніпропетровщини. За повідомленням голови місцевої ОВА Валентина Резніченка, постраждали Криворізький, Синельниківський та Нікопольський райони.

  • Криворізький район: у Апостолівській громаді росіяни вбили 36-річного чоловіка, з «Ураганів» пошкодили житло, газогін та лінію електропередач.
  • Синельниківський район: у Межівській громаді поранення отримав 12-річний хлопчик – в його будинок прилетіли снаряди з російської РСЗВ “Торнадо-С”.
  • Нікополь: ворог скерував десять снарядів зі ствольної артилерії у центр міста – пошкоджено до 20 багатоповерхівок, з десяток магазинів, ліцей, банк та автобусна зупинка.

09:45 На Донеччині прикордонники знищили ворожих диверсантів, яких помітили на річці Сіверський Донець. Ті зняли з себе всю форму та екіпіровку, щоб зручніше форсувати річку. Заплив не вдався: двох ворогів знищено, одного поранено. Решта учасників ДРГ втікли.

09:16 У районі російської Твері невідомі спалили черговий військкомат, уже 18-й із початку неприкритої збройної агресії проти України.



09:10 Окупанти за добу 18 серпня втратили вбитими 400 “багнетів”, 10 танків та 16 бронемашин.

08:40 Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів в ефірі Апостроф TV, що після ударів ЗСУ по Каховському й Антонівському мостах окупанти використовують цивільні судна, забирають у місцевих жителів човни і баркаси, формують “флот”, щоб перевозити через Дніпро військові засоби.

08:20 Боєць “Легіону Свободи” (Запоріжжя) Костянтин Денисов розповів в ефірі Апостроф TV, що наші рятувальники в Запорізькій області готуються до теракту на ЗАЕС. Вони отримали спецобладнання радіохімічного та біологічного захисту, готуються підрозділи цивільного захисту населення.

07:50 В окупованому Севастополі на в’їзді у місто вночі встановили блокпост і почали перевіряти машини.

07:20 Зранку 19 серпня ворог знову обстріляв Харків. Під ударом опинилися Київський, Основ’янський та Немишлянський райони. Є влучання у житлову будівлю, виникла пожежа на одному з об’єктів інфраструктури, повідомив мер міста.

Обстріл Харкова

Близько 4 ранку росіяни вдарили по Миколаєву. Міський голова повідомив про потужні вибухи. Наразі інформації про руйнування та постраждалих чи загиблих немає.

06:50 Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна зробить усе для ліквідації військових об’єктів та незаконно збудованих мостів у Криму за роки окупації. За його словами, Київ продовжить наполягати на добровільному демонтажі Москвою незаконно споруджених об’єктів. Якщо ворог не погодиться – у хід підуть інші засоби.

“Ми попросимо сонце, вітер, воду і навіть тютюнові вироби, щоб вони ефективно відпрацьовували за складами з боєприпасами”, – наголосив він.

06:47 Було спекотно у Білгородській області РФ – у місті Старий Оскол виникла пожежа поблизу бази відпочинку “Шоколад”, по сусідству з якою розташований військовий аеродром. Однак у МНС РФ заявили, що нібито спалахнула проста господарська споруда, і займання швидко загасили.



А до цього в селі Тимонове під Валуйками спалахнув склад із боєприпасами. Небезпека була настільки великою, що із двох населених пунктів довелося евакуювати мешканців.


06:30 Біля Кримського мосту в Керчі пізно ввечері лунали вибухи. Місцева “влада” заявила, що ППО збила “український безпілотник”, хоча до лінії фронту не менш як 250 кілометрів. Проте бравурні реляції посіпак окупантів не дуже заспокоїли жителів міста, які чули потужні вибухи в небі та тремтіння скла.

Увага, нецензурна лексика


06:15 На найбільшому у Криму аеродромі у Бельбеку під Севастополем лунали вибухи. Окупаційна “влада” заявила, що ППО збила якийсь літальний апарат і жодних пошкоджень нема, проте в мережі розліталося відео серйозної канонади з району аеропорту.



А терорист Ігор Стрєлков-Гіркін розповів, що по аеродрому Бельбек у Севастополі був удар, після чого виникла пожежа та відбувалася детонація.

Відомо, що за день до НП на аеродромі розташовувалися до 40 бойових літаків, чому було підтвердження супутникової зйомки.

06:05 Відомо, що було завдано удару по дорожньому полотну на греблі Каховської ГЕС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *