Вторгнення Росії в Україну – Washington Post опублікував нові дані планів Кремля

Ще в жовтні 2021 року в США розуміли, що Путін готує напад на Україну, і попередили Київ про його зухвалі плани, але без подробиць.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на понад 30 джерел у керівництві США, України, Європи та НАТО.

Ще в жовтні 2021 року Джо Байден обговорював із розвідниками, дипломатами та військовими засекречений розвідувальний аналіз, який говорив про плани президента РФ захопити Україну.

Вже на той час у Росії були готові до повномасштабного вторгнення – крім інших даних, це показували супутникові знімки розгортання озброєння та перехоплені повідомлення.

Військові плани російського диктатора були зухвалими – Путін мав намір захопити більшу частину країни, щоб загрожувати східному флангу НАТО або навіть зруйнувати архітектуру безпеки Європи, створену після Другої світової війни.

На згаданій зустрічі Міллі повідомив, що Москва збирається атакувати Україну одразу за декількома напрямками. Так, росіяни планували зайти з півночі з обох боків від столиці: на схід від Києва через Чернігів і на захід від Білорусі по краю зони відчуження Чорнобильської АЕС.

Таким чином, оточивши місто, росіяни збиралися взяти його за 3-4 дні. Російський спецназ мав усунути президента Володимира Зеленського, не виключаючи фізичного знищення. Після цього планувалося поставити маріонетковий уряд.

Інше угруповання мало через схід України попрямувати до центру, захопивши Дніпро, а війська з Криму – окупувати південно-східне узбережжя. На все це приділялося кілька тижнів.

Після паузи для перегрупування та переозброєння, росіяни мали рушити на захід, до осі північ-південь від Молдови до західної Білорусі. Західні регіони Путін збирався залишити Україні як територію, населену невиправними неонацистськими русофобами.

Видання зазначає, що деяким учасникам наради у Білому домі було складно усвідомити масштаб амбіцій російського диктатора. Вони сумнівалися, що “розумна країна могла піти на таке”. Проте розвідка показувала стягування російських військ до кордонів України.

Раніше політтехнолог Михайло Шейтельман заявив, що поки Путін здійснює “спецоперацію з демілітаризації та денацифікації України”, за його спиною вже кілька груп впливу розпочали переговори про припинення війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *