Війна в Україні – чому жителям Москви та Санкт-Петербурга почали видавати повістки

Відправка на війну проти України мешканців Пітера та Москви не стане причиною бунтів, оскільки громадяни РФ надто залякані. Кремль тягнув із цим рішенням, поки частка солдатів із Бурятії та подібних регіонів не стала критичною.

Про це асоційований експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського інституту майбутнього, співробітник СБУ 2004-2015 років Іван Ступак розповів і в ефірі Апостроф TV.

“Кроки РФ з видачі повісток у Пітері та Москві навряд чи викличуть бунти. Росіяни залякані каральними органами. Але Кремль уже вигріб весь можливий людський ресурс, де це можна було зробити безболісно. Контрактники, строковики, давали гроші… І почалися просідання з набором “м’яса”, і якщо надалі вигрібати ресурс із Бурятії чи схожих, то люди ховатимуться”, – зазначив він.

На думку Ступака, раніше військових не набирали в Москві та Пітері, бо похоронні процесії у таких містах погано впливали б. Тому розрахунок такий, що якщо мобілізуватимуть у центральних містах, за Уралом “проросте” нове бажання йти воювати.

“У росіян є можливості забезпечити військових. Не такі, як у лютому, але ще є. Тому зараз створюють військові утворення під шефством цивільних адміністрацій. Тобто громадянська адміністрація забезпечує цих військових брониками, формою тощо”, – сказав експерт.

Він наголосив, що кількість не означає якість. Бо ще треба пройти бойове злагодження. Люди з військовим досвідом уже загинули, а решта відмовляються, бо бачили чеченські кампанії. І привезти з України унітаз – це найкращий варіант, бо нові солдати не мають військового досвіду.

Нагадаємо, з війни в Україні найбільше йде похоронок у дуже віддалені від Москви регіони. Станом на 23 липня, за кількістю привезених “вантажів-200” з України лідирували Дагестан (245) та Бурятія (224).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *