Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 15 серпня на фронті

Український народ уже 173-ту добу продовжує давати відсіч російській армії з початку повномасштабного вторгнення в Україну. На понеділок, 15 серпня, окупанти втратили більш як 43 тисяч “багнетів” убитими та тисячі одиниць військової техніки.

Уночі окупанти влаштували потужний обстріл Бахмута Донецької області, дісталося також Харкову, Миколаєву та Нікополю Дніпропетровської області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 14 серпня


06:40 У Бахмуті місцеві жителі повідомляють про 140-150 вибухів. У місті у різних районах почалися пожежі. Рятувальники також потрапили під обстріл.

Наприкінці 14 серпня карта зони бойових дій, на думку американського Інституту вивчення війни, виглядає так:

06:35 Партизани підірвали ще один важливий для окупантів. Цього разу – у Мелітополі.

За даними міського голови Мелітополя Івана Федорова, партизани висадили в повітря залізничний міст на південному заході від міста. Тепер загарбники не зможуть перекидати військову техніку з окупованого Криму. Росіяни ж уже другу добу не можуть відремонтувати міст.

06:12 Більшість військового командування окупантів виїхали з Херсона, повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Коментуючи оперативну ситуацію в області, зокрема про те, що українська артилерія знищила всі мостові переправи через Дніпро і зараз росіяни перекидають усе командування на правий берег, він сказав: “Орки не мають жодного логістичного маршруту безпечного і такого, який би задовольняв їх військові потреби саме щодо забезпечення військового угруповання, яке розташоване саме біля Херсона” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *