Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 12 серпня на фронті

Вже 170-ту добу триває повномасштабне вторгнення російських окупантів до України. З 24 лютого на нашій землі противник втратив уже понад 42 особи та тисячі одиниць військової техніки.

У відповідь на постійні удари окупантів ЗСУ продовжують бити по військових об’єктах російської армії. 11 серпня наші війська завдали потужного удару по позиціях ворога в Херсонській області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 11 серпня


20:52 У результаті чергового удару по Краматорську Донецької області загинули дві людини і 13 поранених цивільних, повідомляє обладміністрація.

Обстрілом пошкоджено щонайменше 20 будинків, зайнялася пожежа у приватному секторі. На місці працюють правоохоронці та рятувальники. Остаточні наслідки обстрілу ще належить встановити.

20:45 Російських робітників-вахтовиків, які приїхали відновлювати т.зв. “ЛНР”, кинули і не заплатили їм зарплату. Вони записали відеозвернення до Путіна.

20:30 Близько шостої години вечора російські окупаційні війська вдарили по Криворізькому району. Зафіксовано 8 прильотів снарядів РСЗВ. Постраждалих немає, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. В інших районах Дніпропетровщини протягом дня було тихо.

20:20 Ворог завдав 5 ударів по Запоріжжю, є поранені, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. Зафіксовано ракетні удари по інфраструктурному об‘єкту та АЗС, розташованим в Шевченківському районі Запоріжжя.

20:10 Росія втрачає щоденно до 500 військових, пише The New York Times. Такі втрати означають те, що Путіну не вдасться досягти своєї ключової мети – захоплення сходу України до кінця року.

Про втрати ворога виданню розповіли джерела в адміністрації Байдена та військові експерти. Американська розвідка підтверджує: щодня Росія втрачає 500 осіб – загиблими та пораненими.

19:45 Велика кількість вибухів в Запоріжжі, повідомляють місцеві телеграм-канали.

19:40 ППО збила ворожу ракету над Доманівкою, повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.
Увага! Це зовсім поруч з Південноукраїнською АЕС, кажуть місцеві мешканці.

19:32 Війська РФ завдали удару по Краматорську Донецької області, знову влучивши в приватний сектор, повідомив міський голова Олександр Гончаренко. За попередніми даними, є жертви.

18:58 На Бахмутському напрямку наступальними та штурмовими діями російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших підрозділів та просунутися в напрямках населених пунктів Спірне, Івано-Дарʼївка, Виїмка, Яковлівка, Кодема, Вершина та Зайцеве. Зазнали втрат та хаотично відійшли.

18:55 На Краматорському напрямку зазнала невдачі спроба противника провести розвідку боєм в напрямку Білогорівка – Григорівка.

18:45 На Бахмутському напрямку загарбники намагалися вести розвідку біля Спірного. Українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога.

18:35 На напрямку Покровське – Бахмут ворог мав частковий успіх, намагається закріпитися.

18:25 На Авдіївському напрямку ворожі спроби штурму у районах Спартака, Пісків та Мар’їнки наші захисники придушили та відкинули окупантів на попередні позиції.

18:10 На Південнобузькому напрямку противник намагається відновити боєздатність підрозділів, що зазнали втрат під час бойових дій.

18:05 Інформація щодо вибуху в Кременчуці на Полтавщині від міського голови.

17:40 Як окупанти знімають пропагандистські ролики про Україну для недалекої російської публіки.

17:07 Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ вночі ліквідували склад в районі села Веселе у Херсонській області, повідомило ОК “Південь”.

Під час удару українська армія знищила також 11 російських військових.

17:00 У російських окупаційних військ відзначається дефіцит БМП-2, повідомляє СтратКом ЗСУ. На 6-й місяць війни у ворогу бракує для комплектації своїх підрозділів БМП-2, і вони починають стягувати їх з Білорусі. Звідти хочуть вивезти не менш як 32 БМП-2 з 969-ї бази резерву танків в Уреччі (РБ) на 22 ЦБТР у м. Буй (РФ).

16:40 Хороші люди розклеїли цікаві листівки біля військового містечка під Курськом.

16:20 У тимчасово окупованій Макіївці також “бавовни та задимлення” після необережного куріння в недозволеному місці.

15:40 Спільна заява сил безпеки та оборони щодо полонених захисників Маріуполя.


15:07 Така ситуація у Новій Каховці

14:29 На мосту у Новій Каховці вибух

13:55 Петиція до Зеленського надати Ніколаєву системи ППО набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Відповідну петицію №22/146766 — ЕП було зареєстровано 27 червня, автор-Глухів Олександр Володимирович.

13:30 Україна повернула тіла 522 загиблих захисників, які в списках безвісти зникли, повідомив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

13:16 Бійці так званої “лнр” плачуть на камеру про погане екіпірування. Солдатам видали черевики різних розмірів, занадто велику форму і рвані мішки. Деяким дісталося ще менше: сорочка на голе тіло, кепка та автомат. Одному з бійців “ЛНР” нормальне екіпірування купили батьки.

12:55 Правоохоронці викрили агента ФСБ, який коригував ракетні удари на Харківщині. Зокрема чоловік причетний до обстрілу будівлі обласної державної адміністрації.

12:15 Щодня гинуть або зазнають поранень 500 російських військовослужбовців, тому військові зусилля Росії сповільнилися і перетворилися на виснажливе животіння.

Про це повідомляє The New York Times.

Чиновники адміністрації президента США Джо Байдена та військові експерти кажуть, що приголомшливо високий рівень російських втрат в Україні означає, що президент Володимир Путін, можливо, не зможе досягти однієї зі своїх ключових військових цілей – захопити весь східний регіон країни цього року.

11:36 Призначена РФ «влада» Запорізької області заявила, що може законсервувати ЗАЕС. Причиною називають нібито обстріл з боку ЗСУ.

Так, сьогодні було озвучено, що внаслідок таких «обстрілів» було знищено «частину будівлі МНС поряд із корпусами Запорізької АЕС». Заявлено, що один із снарядів під час учорашнього обстрілу впав за 10 метрів від сховища ядерних відходів

11:05 Збройні сили України отримали більше реактивних систем залпового вогню M270 MLRS від Великобританії. Про це повідомив у Twitter міністр оборони Олексій Резніков.

10:45 В Україні з початку війни ліквідували 1000 російських офіцерів

10:31 В окупованому місті Старобільськ Луганської області підірвали автомобіль із місцевим колаборантом. Його госпіталізували.

9:58 У Мелітополі пролунав вибух, попередньо спрацював саморобний пристрій. Про інцидент повідомив мер тимчасово окупованого міста Іван Федоров.

Можливо партизани таким чином побажали окупантам “доброго ранку”

9:48 Українські війська під Харковом пошкодили найновіший російський протидронний комплекс “Силок”. Найцікавіше, що удар наносився з дрону.

9:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 12.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 43200 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків – 1849 (+3) од.
  • бойових броньованих машин – 4108 (+8) од.,
  • артилерійських систем – 975 (+1) од.,
  • РСЗВ – 261 (+0) од.,
  • засоби ППО – 136 (+2) од.,
  • літаків – 233 (+1) од.,
  • вертольотів – 193 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 778 (+6),
  • крилаті ракети – 185 (+0),
  • кораблі/катери – 15 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3021 (+3) од.,
  • спеціальна техніка – 90 (+0).

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

8:23 Ворог вів наступальні бої у напрямках населених пунктів Івано-Даріївка, Вимка, Бахмут, Весела Долина та Кодема, успіху не мав, відійшов. Після проведення перегрупування відновив наступ на Кодему, бойові дії продовжуються, повідомили у Генштабі.

8:22 Внаслідок злагодженої роботи різних пологів військ за минулу добу вдалося знищити 19 російських окупантів, 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також склад боєприпасів у Бериславському районі Херсонської області.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *