Росія шукає по світу зброю для війни проти України – у Bloomberg розкрили подробиці

У Росії поступово закінчуються запаси зброї, яку вона використовує на війні в Україні. У зв’язку з цим окупанти намагаються знайти нові джерела постачання озброєння.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело в уряді США, РФ використовує торгові судна для перевезення військових вантажів до Чорного моря із Сирії.

Джерело переконане, що судно Sparta II майже напевно доставило військові машини із сирійського порту Тартус. Ці аргументи підтверджують супутникові знімки від 17-25 липня, які були опубліковані Bloomberg.

Спочатку це судно було помічене в Сирії з транспортними засобами у трюмі, потім його помітили при перетині протоки Босфор, а пізніше в Новоросійську змогли ідентифікувати не менше 11 транспортних засобів, які, ймовірно, розвантажувалися.

Дані морського стеження показують, що судно подолало маршрут без перешкод членом НАТО Туреччини.

Також джерело упевнене, що Кремль шукав додаткові ресурси і в інших місцях. Зокрема, росіяни звертаються до Ірану, щоби спробувати купити безпілотники.

Російські постачання із Сирії також відбиваються і на загальній логістиці, оскільки Новоросійськ використовується для поповнення запасів баз у сусідньому Криму, звідки озброєння перевозять на окуповані території Херсонської та Запорізької областей

Нагадаємо, що у можливій угоді Ірану та Росії щодо закупівлі безпілотників Shahed 129 є кілька вузьких місць, які ставлять під питання виконання договору.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *