Деокупація Херсона – Філіп Брідлав чекає на успіх ЗСУ

Українські Збройні сили мають достатньо озброєння від попередніх західних поставок для звільнення Херсона від російських окупантів.

Так вважає відставний генерал та колишній головнокомандувач Сил НАТО у Європі Філіп Брідлав, пише НВ.

За його словами, українській армії на Херсонському напрямку вдається вдало працювати, тому очікує на успіх в деокупації.

“Що стосується Херсона, то, я думаю, що Україна й сьогодні має достатньо озброєння від попередніх поставок, щоб досягти тих цілей, яких ваша армія планує досягти”, – зауважив експосадовець.

Американський генерал зазначив, що хороших даних розвідки про ситуацію в регіоні немає. Є непідтверджена інформація, що РФ перекидає війська із Донецького напрямку для нарощення сил у південних областях України.

“Ходять чутки, що Росія перекидає туди підкріплення, але це означає, що вони зменшують свою присутність на Донбасі. Це, звичайно, додасть армії проблем на південному напрямку, з іншого боку, відкриє можливості на Донбасі. Наразі мені подобається, як українські війська ведуть свою кампанію на підступах до Херсона“, – повідомив Філіп Брідлав.

Нагадаємо, що військові експерти вважають, що Збройні сили України розпочнуть планомірне знищення російських окупантів на правому березі Дніпра, якщо ті до кінця тижня не переграють ситуацію і не розпочнуть наступальну операцію.

Як повідомлялося, що мешканців Донецької, Запорізької та Херсонської областей закликали евакуюватися у безпечні регіони країни через контрнаступ ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *