Звернення Зеленського 31 липня – головні теми заяви

Росія стратегічно не має шансів перемогти у повномасштабній війні, тому українцям необхідно триматися, щоб країна-терорист відчувала свій програш.

Про це у традиційному вечірньому зверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, впродовж поточної доби ЗС РФ здійснили один із найжорстокіших обстрілів Миколаєва та області від початку повномасштабного вторгнення. Десятки реактивних снарядів та ракет окупанти навели на житлові райони, цивільну інфраструктуру та промислові об’єкти.

У зверненні президент нагадав, що внаслідок ворожого обстрілу загинув Герой України Олексій Вадатурський та його дружина Раїса.

“Саме такі люди, такі компанії, саме наш український південь гарантували світу продовольчу безпеку. Так завжди було. І так знову буде. Хай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться зруйнувати соціальний та виробничий потенціал України та пройтися по руїнах. Зараз російська армія намагається посилити позиції в окупованих районах півдня нашої країни, збільшує активність на відповідних напрямках. Частину російських сил із їхніх позицій на сході перекидають на південь – на Херсонщину та у Запорізьку область… Але це їм там не допоможе”, – продовжив Зеленський у зверненні до нації.

Президент запевнив, що жоден російський обстріл не залишиться без відповіді від бійців Збройних сил та розвідників. Зеленський подякував кожному мешканцю Миколаївської області за незламність та захист рідного регіону від ЗС РФ. Так само очільник держави висловив щирі слова подяки іншим українцям, які продовжують боронити країну від російських загарбників.

У зверненні Зеленський зазначив, що у Росії не має стратегічних шансів перемогти у війні, тому Україна має триматися, аби держава-терорист відчувала свій програш на усіх напрямках.

“Триматися в обороні, в дипломатії, в політиці. Зберігати нашу єдність – і не тільки до перемоги, а й після неї, щоб якісно відновити все зруйноване окупантами. Вірю, що ми все це зробимо. Готуємося до нового тижня – як завжди, насиченого міжнародною активністю. Вже завтра – важливі переговори з європейськими партнерами. Днями продовжу звернення до міжнародної спільноти, спілкування з різними аудиторіями – це дуже важливо, зокрема зі студентською аудиторією. Хоч би що відбулося і хоч би що планували окупанти, ми маємо робити своє – захищати нашу державу та дбати одне про одного”, – резюмував очільник держави у традиційному зверненні до українців.

Також читайте матеріал “Апострофа”: Миколаїв та Харків зазнали масованих ударів: онлайн війни 31 липня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *