HIMARS – що включає допомогу Україні на $550 млн, яку схвалив Байден

Американський президент Джо Байден узаконив додаткову військову допомогу Україні на 550 мільйонів доларів. Зокрема, йдеться про снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS та боєприпаси для артилерії калібру 155 міліметрів.

Про те, що підписано відповідний документ, повідомляє Білий дім.

Зазначається, що державному секретареві делеговано повноваження у рамках законодавства розпорядитися про виділення до 550 мільйонів доларів на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту та навчання, надати допомогу Україні.

“Відповідно до повноважень, наданих мені як Президенту Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включаючи розділ 621 Закону про іноземну допомогу 1961 року (FAA), я делегую Державному секретареві повноваження відповідно до розділу 506(а). )(1) Федерального управління цивільної авіації розпорядитися про виділення до 550 мільйонів доларів на оборонні товари та послуги Міністерства оборони… Ви уповноважені та зобов’язані опублікувати цей меморандум у Федеральному реєстрі”,
– йдеться у повідомленні.

За словами координатора зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, допомога включатиме боєприпаси для РСЗВ HIMARS, снаряди для артилерії калібру 155 міліметрів.

У Пентагоні заявили, що у пакет входитимуть 75 тисяч пострілів 155-мм артилерійських боєприпасів.

Загалом Джо Байден з моменту вступу на посаду виділив Україні військової допомоги на 8 мільярдів доларів у рамках 17 пакетів разом з останнім.

Останній пакет на суму 270 мільйонів доларів, оголошений 22 липня, включав ще чотири РСЗВ HIMARS. Ракетні системи дозволяють ЗСУ вражати цілі з більших відстаней. Офіційні особи США стверджують, що українці зобов’язалися не використовувати ці системи для атак по території РФ.

У свою чергу, президент України Володимир Зеленський подякував Байдену за допомогу, наголосивши, що це наближає Україну до перемоги.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати передадуть чергову допомогу українській армії на суму 175 мільйонів доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *