Онлайн війни в Україні сьогодні 31 липня – карта бойових дій та останні новини

158-ту добу триває повномасштабна війна, розв’язана Росією проти українського народу. Російська армія сотнями на день втрачає своїх солдатів, кидаючи їх на забій на позиції ЗСУ. За даними Генштабу, ліквідовано вже понад 40 тисяч окупантів. Ворог робить невдалі спроби штурму. Українські бійці прицільними ударами знищують склади та командні пункти окупантів.

Вночі та вранці 31 липня рашисти вкотре завдали масованих ударів по Миколаєву та Харкову.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 30 липня


08:38 В НАТО заявили, що з 1 серпня не менше 12 винищувачів з Німеччини, Італії та Угорщини розпочнуть патрулювання повітряного простору над країнами Балтії.

08:34 Вчора штурмова авіація Повітряних сил ЗСУ завдала потужних авіаударів із застосуванням різного ракетно-бомбового озброєння. Було знищено 2 польових склади боєприпасів ворога. Крім того, було знищено 2 ротних опорних пункти, до 20 одиниць бойової броньованої техніки, десятки окупантів.

08:29 Російські окупанти намагаються покращити своє тактичне положення задля наступу на Бахмут та прилеглі населені пункти на межі Луганщини та Донеччини. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Піхоту росіян підтримують штурмова та армійська авіація.

08:04 Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерман, заявила, що найвужчим місцем, яке гальмує військову допомогу з Німеччини, є, з будь-яких причин, відомство канцлера Олафа Шольца. Вона впевнена, що питання з постачанням зброї потрібно вирішити до кінця жовтня, оскільки ситуація, що склалася, вказує на те, що Путін не має наміру припиняти війну, і політикам ФРН “не варто розслаблятися”.

07:42 РосЗМІ повідомляють, що у Севастополі з безпілотника атаковано штаб Чорноморського флоту. 5 людей постраждали, святкові заходи до Дня ВМФ у Севастополі скасовано. Людей просять залишатися вдома.

07:32 Корабельне угруповання Росія різко збільшила, вочевидь намагаючись похизуватися своєю присутністю в день свого ж флоту. Але ці 14 бойових кораблів маневрують у ракето безпечних районах вздовж узбережжя Криму в бік Анапи. На чергуванні і напоготові чотири ракетних та чотири десантних кораблі. 32 ракети “Калібр” споряджено в якості ракетної загрози з моря.

07:21 Оновлена мапа бойових дій.

07:15 Миколаїв сьогодні пережив один із найсильніших нічних обстрілів за час війни. Усю ніч у місті лунали потужні вибухи. Повітряна тривога тривала близько п’яти годин. Мер Олександр Сенкевич заявив, що після нових атак у місті знищено низку об’єктів, пошкоджено житлові будинки, виникли пожежі. На місця подій виїхали рятувальники та медики.

07:15 У Немишлянському районі Харкова внаслідок влучень РФ вранці 31 липня пошкоджено декілька будівель. Інформацію про те, де ще були влучення, встановлюють.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *