Путін Ердоган – що відбувається у відносинах між президентами Росії та Туреччини

Президент Туреччини Ердоган тримає кремлівського диктатора путіна “за яйця” відразу у трьох точках: Нагірному Карабаху, Лівії та Сирії. Ми бачимо, що кремлівський диктатор побоявся вступати у війну з Ердоганом під час загострення в Карабаху, і за п’ять місяців війни в Україні стало зрозуміло, чому.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог і публіцист, який уже багато років проживає в США, Андрій Піонтковський.

“У Ердогана своя гра, розумієте. Вони з путіним старі гравці. Кажуть іноді, що у путіна немає яєць. Принаймні, Ердоган його тримає, вибачте, за три яйця: у Нагірному Карабаху, у Сирії та в Лівії. Путін там дуже залежний від Ердогана”, – пояснив Піонтковський.

За словами політолога, Ердоган змусив путіна чекати його на зустрічі в Тегерані не випадково.

“Це ж показово, що він змусив путіна чекати. Він показав, хто в їхній парі є “альфа-самцем”. Звичайно, Ердоган, тому що путін злякався йти на війну з ним на Південному Кавказі, коли Ердоган надав масштабну підтримку азербайджанській армії. Азербайджан виграв війну проти путінського союзника – Вірменії, до якої він побоявся прийти на допомогу. Тепер ми бачимо, чому він побоявся”, – зазначив публіцист.

Війна в Україні показала, на що насправді здатна армія росії. І це при тому, що це поле бою є географічно близьким до території росії.

“Ми бачимо, що собою представляє армія росії, “друга” армія світу. І це тут, в Україні, де, здавалося б, географічно близько до центрів росії, найбільш виграшне поле бою. А уявляєте, що б Ердоган зробив з цією “другою” армією у світі в Південному Кавказі?” – резюмував Піонтковський.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *