Нестача снарядів до зеніток Гепард – де Україна візьме боєприпаси

Україна почала отримувати від Німеччини перші самохідні зенітні комплекси “Гепард”, передача яких затягувалася через дефіцит снарядів до них. Однак Берліну вдалося вирішити питання з нестачею боєприпасів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів головний редактор Defense Express Олег Катков.

За його словами, проблема з боєприпасами до цієї системи була і вона стала причиною того, що Німеччина звернулася до Бразилії з проханням надати 35-міліметрові боєприпаси до “Гепардів”.

“Але Швейцарія заблокувала постачання цих снарядів, бо це були їхні, а Швейцарія блокує будь-який експорт в Україну військового озброєння. Але снаряди були знайдені в Норвегії, тобто з боєприпасами до цієї зенітної самохідної артилерійської установки проблем стовідсотково вже немає”, – стверджує військовий експерт.

Він зауважив, що проблема лише в тому, щоб знайти цим зенітним комплексам місце в строю, адже британські зенітно-ракетнікомплекси Stormer HVM мають дальність пострілу до 7 кілометрів

“У “Гепарда” дальність ефективної роботи по повітряних цілях — лише 3,5 км у той час, коли у будь-якого ЗРК, навіть у радянської “Ігли” чи американського Stinger — 5 км”, – додав він.

Більше інтерв’ю дивіться на сайті “Апостроф”: Україна отримає найновішу секретну зброю від США, яка випалюватиме техніку росіян -військовий експерт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *