Війна в Україні сьогодні 27 липня – карта бойових дій та останні новини

154-ту добу триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. Окупанти зазнають великих втрат, кидаючи своїх солдатів як “гарматне м’ясо”. ЗСУ, як і раніше, активно б’ють по тилах російської армії, знищуючи командні пункти, склади та стратегічні об’єкти. 27 липня ЗСУ було завдано удару по Антонівському мосту в окупованому Херсоні.

ЗСУ повністю вибили росіян з Андріївки та Лозового на Херсонщині. Російські війська захопили незначні території на північний схід від Бахмуту і продовжують бої на схід та південь від Бахмуту.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 липня


08:32 ЗСУ підтвердили нічні удари по Антонівському мосту під Херсоном.

Робота нашої артилерії настільки делікатна і ювелірна, що більше спрямована на деморалізацію війська противника. Тому удари по Антонівському мосту були. Але вони були філігранними“, – заявила глава пресслужби командування “Південь” Наталія Гуменюк.

08:20 Окупанти визнали, що міст “отримав пошкодження”. Крім цього, ЗСУ ще й стріляли по залізничному мосту. Він теж називається Антонівський і розташований трохи вище за течією Дніпра.

07:52 Росіяни продовжують обстрілювати Нікопольський район на Дніпропетровщині. Вони випустили по ньому близько 40 снарядів з “Градів”. Як наслідок, пошкоджені лікарня та дитсадок. У Марганці через удар постраждала 54-річна жінка.

07:29 На Харківщині окупанти намагаються за допомогою понтонних переправ через водні шляхи покращити логістичне забезпечення своїх підрозділів. Наразі тривають в районах Семигір’я та Кодеми на бахмутському напрямку тривають бойові дії. А на південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування ЗСУ.

07:18 Російські військові на Херсонщині збили один із трьох власних вертольотів, які мали атакувати позиції ЗСУ. Три Ка-52 потрапили під вогонь розрахунків протиповітряної оборони російських військ.

07:00 Вранці рашисти обстріляли Миколаїв. Є кілька прильотів. Повідомляють, що із Херсонської області запустили 6 ракет. Над містом видніються стовпи чорного диму.

06:57 У Харкові після прильотів багато диму.

06:45 Оновлена мапа бойових дій.

06:45 Росіяни знову вдарили по Харкову.

О 04:25 обстріл Індустріального району Харкова. Два прильоти ракетами С-300 “, – заявив мер Ігор Терехов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *