Зведення Генштабу 26 липня – де точаться бої в Україні

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто п’ятдесят третю добу протистояння української армії російській навалі: окупанти безуспішно штурмують позиції Збройних сил України на Донбасі.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський та Поліський напрямки

Діє обмеження на відвідування мирним населенням лісів у прикордонних з Україною районах Білорусі. У прикордонних районах Волинської області велась повітряна розвідка за допомогою безпілотника.

Сіверський напрямок

Росіяни відкривали вогонь по цивільній та військовій інфраструктурі, зокрема, в районах н. п. Зноб-Новгородське, Хрінівка, Сеньківка. Вели аеророзвідку поблизу Зноб-Новгородського.

Харківський напрямок

Зі ствольної та реактивної артилерії противник вів обстріли біля Борщової Соснівки, Петрівки, Рубіжного, Мосьпанового, Чугуєва, Світличного, Слатиного. Було завдано авіаударів поблизу Залимана, Мосьпанового, Явірського. Було кинуто розвідувальну групу для розкриття побудови оборони військ ЗСУ біля н. п. Чепіль. Українські захисники знешкодили окупантів.

Слов’янський напрямок

Ворог вів обстріли за допомогою ствольної, реактивної артилерії та танків, зокрема районів Норцівки, Долини, Грушувахи, Краснопілля, Мазанівки. Без успіху завершилася спроба просування біля н. п. Богородичне.

Краматорський напрямок

Росіяни вели обстріли з артилерії районів Райгородка, Закітного, Серебрянки, Верхньокам’янського, Виїмки, Переїзного, Білогорівки, завдали авіаудару біля н. п. Григорівка. Невдало завершилася спроба розвідати позиції ЗСУ в районі н. п. Верхньокам’янське. Українські захисники завадили ворогу у спробі покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки. Окупанти відступили.

Бахмутський напрямок

Було зафіксовано обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах н. п. Берестове, Соледар, Покровське, Весела Долина, Вершина, Кодема, Майорськ і Торецьк. Противник завдав авіаударів по населених пунктах Покровське та Новолуганське. ЗСУ відбили спроби штурмів в районах Берестового, Соледара та Семигір’я. Тривають бої зі штурмовою групою біля Покровського.

Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Ситуація без суттєвих змін. Окупанти здійснювали систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури біля н. п. Веселе, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Велика Новосілка, Новопіль, Малинівка, Новоселівка, Новоандріївка, Малі Щербаки. Авіаудару було завдано по району поблизу н. п. Малинівка. ЗСУ дали відсіч під час штурму в районах сіл Павлівка, Благодатне. Окупанти відступили.

Південнобузький напрямок

Усі сили на цьому напрямку росіяни зосереджують на утриманні займаних позицій та недопущенні просування підрозділів ЗСУ. Велась повітряна розвідка за допомогою безпілотника. Ворог здійснював обстріли уздовж усієї лінії зіткнення.

У Генштабі додають, що росіяни мають системну проблему з поповненням армії – намагаються набрати найманців серед громадян країн Центральної Азії, а також із віддалених регіонів та тюрем.

Нагадаємо, що 26 липня у Генштабі повідомили: ЗСУ знищили особового складу РФ близько 39870, за добу – 170.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *