IBA визнала вибори керівника ФБУ і Володимира Продивуса на цій посаді

Міжнародна асоціація боксу (IBA) визнає Володимира Продивуса легітимним президентом Федерації боксу України. В асоціації заявляють, що не помітили порушень у процедурному порядку зборів, на яких 17 грудня було переобрано керівника ФБУ.

Про це стало відомо з листа Міжнародної асоціації боксу до Міністерства молоді та спорту та Національного олімпійського комітету України.

“Цим листом повідомляємо, що останні вибори ФБУ відбулися 17 грудня 2021. IBA направила на ці вибори свого спостерігача, який не виявив жодних порушень у процедурному порядку таких виборів. Тому IBA визнає пана Володимира Продивуса легітимним президентом ФБУ, який має повну підтримку з нашого боку”, – заявили в Міжнародної асоціації боксу.

IBA висловила щиру стурбованість ситуацією, що склалась в боксерській українській спільноті.

“Міжнародна асоціація боксу (IBA) висловлює щиру стурбованість поточною ситуацією в українському боксі. Як нам було повідомлено, певна група людей на чолі з паном Кирилом Шевченко намагається змінити керівництво Федерації боксу України (ФБУ)”, – йдеться у зверненні.

У листі було зазначено, що будь-яке втручання державних органів в автономію спортивної асоціації може розглядатися IBA як порушення основних положень політики членства Національної Федерації.

Федерацією боксу України з 2008 року керує Володимир Продивус. 17 грудня 2021 відбулась чергова звітно-виборча конференція представників організації, на якій Продивус був переобраний на наступний чотирирічний термін. Однак ініціативна група з числа окремих представників боксерської спільноти провела 22 лютого 2022 позапланову конференцію. Під час цих зборів ними був обраний новий “керівник” ФБУ – президент столичної федерації боксу Кирило Шевченко. Володимир Продивус назвав це рейдерським захопленням та звернувся до Мін’юсту зі скаргою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *