Війна в Україні сьогодні 25 липня – карти боїв та останні новини

Український народ 152-ту добу дає відсіч російському вторгненню. Ворог вже зазнав багатотисячних втрат у живій силі та техніці, але досі намагається захоплювати нові території. У відповідь ЗСУ знищують склади боєприпасів, місця дислокації та командні пункти противника.

Західні експерти розмірковують, коли українські військові перейдуть у наступ, а окупанти тим часом б’ють по мирних жителях. У ніч проти понеділка, 25 липня, ворог завдав ракетно-бомбового удару по південних регіонах країни, проте успішно відпрацювали вітчизняні Повітряні Сили. Крім того, у ЗСУ на передовій з’являються нові зразки західної бойової техніки, покликаної змінити баланс сил на полі бою.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 24 липня


09:25 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.07 орієнтовно склали:

  • особового складу 39700 (+180) осіб ліквідовано;
  • танків ‒ 1730 (+8) од;
  • бойових броньованих машин ‒ 3950 (+8) од;
  • артилерійських систем – 876 (+7) од;
  • РСЗВ – 257 (+2) од.

08:55 Вночі окупанти вдарили по цивільних об’єктах Чугуєва – школа, будинок культури. У одному з приміщень перебували люди, які опинилися під завалами, тро3 людей рятувальники вже звільнили, ушкоджень немає. Усі профільні служби продовжують далі працювати на місці.

У Харкові Штаб оборони міста обстрілів не зафіксував, повідомляє голова ОДА Олег Синєгубов.

08:35 Велика Британія має намір передати Україні 36 гармат великого калібру L119 та 72 тисячі снарядів до них.

08:13 Більше, аніж 1044 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 25 липня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося – 358. Зросла кількість поранених – понад 686, повідомляє Офіс генпрокурора.

07:30 Українські військові відбили штурмові дії в напрямках Берестове – Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янка – Івано-Дар’ївка та змусили окупантів відкотитися назад.

Штурм у напрямку Вершина – Луганське завершився для ворога провалом та відходом назад, повідомляє Генштаб ЗСУ.

06:55 За ніч було обстріляно Дніпро, Запоріжжя та Харківську область. За даними українських ЗМІ, обстрілів також зазнали Миколаїв, Чугуїв, Макіївка та Донецьк. Про загиблих та постраждалих не повідомляється.

06:30 У Польщі зібрали близько 5 млн доларів на безпілотник Bayraktar для України. Раніше планувалося зібрати меншу суму, але організатор збору вирішив не зупиняти прийом коштів.

Ті гроші, які не будуть використані для придбання безпілотника, надішлють на допомогу ЗСУ.

06:25 За тиждень з 18 по 24 липня ЗСУ знищили 21 склад боєприпасів ворога, 17 баз та два командні пункти.

06:05 Усі 100% російських ракет “Калібр”, випущені РФ вночі по Україні, були успішно знищені і не досягли цілей, повідомляють Повітряні Сили ЗС України. Одна ракета “Калібр” коштує близько 6,5 млн. доларів. Росія випустила 4 ракети на суму близько 25 млн доларів.

06:00 На ранок понеділка, 25 липня, карта зони бойових дій виглядає так:

05:30 Перші 6 ЗРК Stormer HVM прибули на фронт. Вони засікають літаки та вертольоти ворога на відстані 18 км та 8 км відповідно. За російського панування в повітрі наступ України в степових умовах півдня України може бути вразливим. І британські ЗРК покликані частково нівелювати цю перевагу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *