Вивіз зерна з України – Зеленський відреагував на удар РФ по порту Одеси

У суботу, 23 липня, президент України Володимир Зеленський прокоментував удар “Калібрами” по одеському порту, який країна-агресор здійснила наступного дня після підписання “зернової” угоди.

Український лідер висловив свою думку під час зустрічі з делегацією Палати представників Конгресу США.

“Це свідчить лише про одне: хоч би що говорила й обіцяла Росія, вона знаходитиме шляхи, як це не виконувати. Геополітично, зброєю, криваво або ні, але в неї є декілька векторів, як вона завжди діє”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що Росія завдала великої кількості ракетних ударів, у тому числі по території Одеського порту і наголосив, що це сталося менш як через добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна.

Вчора Україною було домовлено про експорт зерна морем, а сьогодні росіяни б’ють по Одеському порту. Це російська дипломатична дихотомія“,прокоментував дії РФ голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Чиновник підкреслив, що росіяни систематично створюють продовольчу кризу, “роблячи все, щоб люди страждали”.

Нагадаємо, 22 липня Україна, Туреччина та ООН уклали угоду щодо експорту українського зерна. Такий самий договір із Туреччиною та ООН підписала і Росія.

Не минуло й доби після підписання договору, як Росія завдала ракетного удару по порту в Одесі. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що це – плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану.

Також стало відомо, що один із найбагатших людей Росії, друг Володимира Путіна Роман Абрамович був присутній у Стамбулі на церемонії підписання угоди РФ, ООН та Туреччини щодо експорту українського зерна 22 липня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *