Війна в Україні – Лукашенко озвучив низку вимог Києву

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив низку вимог до України, яка продовжує потерпати від агресії Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю ЗМІ.

За його словами, українська влада могла б закінчити війну на більш прийнятних умовах, якби сіла за стіл переговорів.

“Це все залежить від України. Наразі особливість моменту в тому, що цю війну можна закінчити на більш прийнятних умовах для України. Але Україні ніхто не дасть закінчити війну”, – зазначив він.

Головне, на його переконання, що має зробити Україна – не нести загрози безпеці Росії у майбутньому, а денацифікація – це лише філософія.

“Це головне. А “денацифікація” та інше – це філософія. Головне – безпека Росії. Ніколи російська влада, маючи міць та багатства Росії, не відступиться від цього”, – зауважив Лукашенко.

Також він висловив переконання, продовжуючи лінію російської пропаганди, що, мовляв, українська влада гнобила “російських людей” у Херсоні, Донецьку та Луганську.

“Розумієте, там живуть російські люди, яких українці гнобили. А навіщо? Я ж поляків зараз не караю за ту політику, яку проводить Польща щодо нас. Я завжди кажу: у нас є поляки етнічні, але це “мої” поляки. Вони мають усі права, як і білоруси. Ми їх любимо, поважаємо і цінуємо. І вони поводяться гідно в основному”, – сказав він.

Таким чином, Лукашенко вкотре переклав відповідальність за війну, розв’язану Росією за землі України, на українських політиків. Він вважає, що саме заборона російської мови та політика, яку проводив Петро Порошенко, а далі Володимир Зеленський – “зсередини підштовхнули Україну до війни”.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ пояснили, чому досі не розірвано дипломатичні відносини між Україною та Білоруссю, хоч ця країна називає Росію “братньою” і надає свою територію росіянам для ракетних обстрілів українських об’єктів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *